12:35 12.11.2019

ВР ухвалила в першому читанні комплекс змін до законодавства про держслужбу

2 хв читати
ВР ухвалила в першому читанні комплекс змін до законодавства про держслужбу

Верховна Рада підтримала в першому читанні проект закону №2260 "Про внесення змін до деяких законів України", який передбачає цілу низку поправок до чинного законодавства про державну службу та документообіг.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення на пленарному засіданні у вівторок підтримали 273 народних депутати.

"Проект закону пропонує внести зміни до деяких законодавчих актів України, що регулюють діяльність окремих державних органів, зокрема в частині проходження та особливостей державної служби, врегулювання правового статусу державних службовців, повноважень керівників державної служби, виключення інституту погодження призначення керівників структурних підрозділів третіми особами, що у відповідності із нормами Закону України "Про державну службу" вилучено як суб`єктивний чинник та інструмент впливу", - йдеться в пояснювальній записці.

Поняття "державний службовець" цим актом вводитися в Службі безпеки України, главою якої, згідно з текстом документа, зможе стати і військова особа, і чиновник. На главу СБУ законопроект пропонує покласти обов'язки керівника держслужби.

Крім СБУ, згідно із законодавчою ініціативою, зміни торкнуться також Антимонопольного комітету (АМКУ), заступники якого втратять можливість погоджувати призначення на посади і звільнення з посад працівників, зміни в структурі та штатному розкладі підпорядкованих їм структурних підрозділів. Також голів територіальних відділень АМКУ пропонується призначати не указом глави органу, а постановою начальника його апарату. Керівник апарату комітету також може отримати право затверджувати штатний розпис та кошторис теруправлінь за погодженням із центральним органом виконавчої влади, який відповідає за формування бюджетної політики.

Законопроект №2260 також передбачає введення окремої статі до закону "Про розвідувальні органи України". Нове положення передбачає призначення голів розвідувальних органів президентом України без проведення попереднього конкурсу.

Зміни можуть торкнутися також Держбюро розслідувань, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Центральної виборчої комісії, Представництва Президента України в АР Крим, місцевих держадміністрацій, Ради з нацбезпеки і оборони.

Автори документа стверджують, що їхньою метою було відокремити державну службу від політичної боротьби та мінімізувати вплив політичної кон'юнктури на роботу держслужбовців. За їхніми словами, вони передали частину рішень професійним чиновникам, що має збільшити якість роботи державних органів влади.

Також проект закону №2260 пропонує зміни, зокрема, до Кодексу законів про працю України, закону "Про статус народного депутата України", "Про звернення громадян", "Про доступ до публічної інформації", який зрівнює юридичну силу паперового та електронного документа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА