13:40 12.11.2019

Сергій Рудик склав присягу народного депутата

2 хв читати
Сергій Рудик склав присягу народного депутата

Сергій Рудик склав присягу народного депутата України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Рудик, який став переможцем на мажоритарному виборчому окрузі №198 (Черкаська обл.) на позачергових парламентських виборах 21 липня, склав присягу нардепа на пленарному засіданні парламенту у вівторок.

Як повідомлялося, ЦВК визнала обраним в окрузі №198 (центр - м. Сміла) Рудика 5 серпня.

Верховний Суд 12 серпня визнав протиправним і скасував протокол ЦВК про результати виборів в окрузі. Крім того, було визнано протиправними дії ЦВК, і комісію зобов'язали продовжити встановлювати результати виборів в окрузі з урахуванням постанов Шостого апеляційного адміністративного суду від 7 серпня і 10 серпня.

Водночас у ЦВК зазначили, що постановою Великої палати Верховного Суду від 17 серпня рішення Верховного Суду від 12 серпня в частині визнання протиправними дій ЦВК зі встановлення результатів виборів в окрузі №198 було скасовано з ухваленням нового рішення, яким у задоволенні цієї позовної вимоги відмовлено.

14 серпня кандидат від "Слуги народу" в окрузі №198 Наталія Д’яченко звернулася до Шостого апеляційного адмінсуду з позовом про скасування реєстрації кандидата Рудика народним депутатом. 21 серпня ЦВК встановила результати виборів в окрузі №198, визнавши обраним самовисуванця Рудика. 25 серпня Верховний Суд скасував протокол ЦВК про результати виборів в окрузі №198 за позовом кандидата від "Слуги народу".

25 серпня Верховний Суд України у складі Касаційного адміністративного суду скасував протокол ЦВК України про результати виборів в окрузі №198 Черкаської області, який визнавав обраним народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика.

28 жовтня ЦВК розпочала повторний перерахунок голосів виборців 21-ї виборчої дільниці на одномандатному виборчому окрузі №198 у Черкаській області (центр - м. Сміла), виконуючи судове рішення.

30 жовтня ЦВК звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки обставин порушення законодавства України про вибори в одномандатному виборчому окрузі №198 у Черкаській області.

5 листопада ЦВК остаточно встановила результати позачергових виборів народних депутатів у мажоритарному окрузі №198, визнавши обраним самовисуванця Рудика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА