16:06 12.11.2019

У ЄС назвали розведення сил на пілотних ділянках на Донбасі обнадійливим сигналом і очікують активних позитивних кроків від РФ

2 хв читати
У ЄС назвали розведення сил на пілотних ділянках на Донбасі обнадійливим сигналом і очікують активних позитивних кроків від РФ

У Європейському Союзі вважають "обнадійливим сигналом" процес дзеркального розведення сил і засобів сторін на трьох пілотних ділянках на Донбасі, а також закликали Росію здійснити зі свого боку позитивні кроки, які дадуть змогу виконати Мінські домовленості.

Так прокоментувала у вівторок у Брюсселі розвиток подій на сході України прес-секретар верховного представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Косьянчич.

"Початок процесу розведення в Петрівському (Донецька обл. - ІФ), завершення виведення сил і техніки в Золотому (Луганська обл.), а також прогрес, досягнутий у Станиці Луганській (Луганська обл.), зокрема ремонтні роботи на мосту, є обнадійливими сигналами зі східної України", - зазначила вона.

Косьянчич упевнена, що ці кроки, "безумовно, полегшать страждання цивільних осіб, котрі живуть поблизу лінії зіткнення і несуть основний тягар цього конфлікту".

"Україна продемонструвала конструктивний підхід до просування в реалізації Мінських угод. Ми також очікуємо, що і Росія активно робитиме позитивні кроки та використовуватиме свій значний вплив на збройні формування, які вона підтримує, для повного виконання Мінських угод", - наголосила прес-секретар глави європейської дипломатії.

У зв'язку з цим вона нагадала, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ залишається "джерелом достовірної інформації про ситуацію на місцях і повинна мати безпечний, надійний, безумовний і безперешкодний доступ до всієї території України, зокрема, для забезпечення належного моніторингу не підконтрольних українському уряду районів і їхніх околиць".

Як повідомлялося, опівдні в понеділок, 11 листопада, завершилася практична фаза розведення сил і засобів сторін на третій обумовленій ділянці Богданівка-Петрівське в Донецькій області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА