19:29 12.11.2019

ВР 14 листопада розгляне в другому читанні законопроект про Бюро фінрозслідувань

2 хв читати
ВР 14 листопада розгляне в другому читанні законопроект про Бюро фінрозслідувань

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити законопроект №1208-2, який у другому читанні може бути розглянуто 14 листопада, повідомив голова комітету і народний депутат від фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.

"Законопроект стоїть на порядку денному на четвер", - повідомив він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Під час розгляду законопроекту до другого читання комітет підтримав низку поправок.

"Ми підтримали поправку, яка передбачає відбір голови Бюро фінансових розслідувань конкурсною комісією у складі трьох представників Верховної Ради, трьох - Кабміну, трьох - президента", - зазначив Гетманцев.

Стосовно відбору голови бюро було декілька поправок, одна з яких передбачала присутність міжнародних експертів у цій комісії.

Текст законопроекту до першого читання передбачає призначення на посаду і звільнення Кабінетом Міністрів за поданням міністра фінансів. При цьому міністр повинен мати право оголосити публічний відбір кандидатів на цю посаду, йдеться в первинному тексті проекту закону.

Водночас законопроект не передбачає ліквідації економічного підрозділу СБУ, на чому раніше наполягали бізнес-асоціації.

"Ми також підтримали поправку, яка прибирає із завдань СБУ всю "економіку". Проте залізати в інші нормативні акти, які регулюють діяльність СБУ, ми вважаємо за неправильне. Це не норма цього закону. Нині розробляється свій закон про Службу безпеки. Під час його розгляду ці питання буде враховано", - прокоментував голова профільного комітету.

"Наші питання - це питання економіки та публічних фінансів. Усе, що стосується компетенції економіки та публічних фінансів, ми із закону про СБУ вичистили. Решта питань щодо структури СБУ, розслідування або нерозслідування злочинів у сфері корупції має вирішитися в процесі ухвалення закону про СБУ", - наголосив Гетманцев.

Як повідомлялося, парламент розглянув законопроект про Бюро фінансових розслідувань у першому читанні 2 жовтня. Текст законопроекту до першого читання враховує ліквідацію податкової міліції, тоді як бізнес-асоціації відзначали необхідність ліквідувати також економічні підрозділи СБУ та Національної поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА