11:17 13.11.2019

Євросоюз підтримує земельну реформу в Україні

2 хв читати
Євросоюз підтримує земельну реформу в Україні

Європейський Союз підтримує відкриття вільного ринку землі в Україні, оскільки це може дати серйозний поштовх розвитку української економіки.

"Реформа має будуватися на пріоритеті права та принципах стабільності, прозорості, справедливості та всеосяжності. Поважаючи незалежний законодавчий процес і суверенність ухвалення рішень, ми готові запропонувати досвід і підтримку разом з іншими міжнародними партнерами", - зазначено у заяві Представництва Євросоюзу в Україні у Facebook.

Наголошується, що в рамках реформи має бути забезпечено пріоритет дрібних фермерів для того, щоб уникнути надмірної концентрації сільськогосподарських земель у руках кількох великих власників. Дрібні господарства, зокрема ті, які ще не зареєстровані як юридичні особи, мають стати основою ринку та отримувати державну підтримку.

"Євросоюз вважає, що відкриття ринку землі має стати першим кроком до більш широкої та більш комплексної реформи, яка включатиме інші елементи управління землею, політики в галузі управління, планування та моніторингу, підвищення рівня обізнаності про права на землю, консолідації земель тощо. Однією із попередніх умов для успіху є, зокрема, підвищення прозорості шляхом відкритого доступу до даних про землю та їх публікації. Це потребує глибокої реформи держави та перерозподілу деяких із її функцій. Євросоюз розглядає питання про подальше розширення своєї підтримки реалізації земельної реформи, приділяючи особливу увагу інституційним змінам (у галузі планування та управління земельними ресурсами, а також із метою інтеграції кадастру та реєстру прав), навчанню та зміцненню потенціалу, а також моніторингу передбачених гарантій", - наголошується в заяві.

"Верховенство закону наявна система правосуддя мають вирішальне значення для успіху реформи ринку землі", - наголошують у представництві.

Як повідомлялося, Верховна Рада на пленарному засіданні 13 листопада планує розглянути земельну реформу - комплексні зміни в системі земельних відносин. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook зазначив, що винесена на розгляд реформа не має ніякого відношення до зняття мораторію на продаж сільськогосподарських угідь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА