12:35 13.11.2019

"Євросолідарність" підтримує запуск в Україні ринку землі, але в нинішньому вигляді законопроект ухвалювати не можна - нардеп Геращенко

2 хв читати
"Євросолідарність" підтримує запуск в Україні ринку землі, але в нинішньому вигляді законопроект ухвалювати не можна - нардеп Геращенко

Законопроект про ринок землі, який пропонує парламентська фракція "Слуга народу", не відповідає інтересам українського суспільства й у такому вигляді не може бути ухвалений, заявила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"У законі, який сьогодні намагаються протягнути "слуги", немає ключового - права українців купити землю. Так, він зможе продати свої паї, але купити він її не зможе. Адже не передбачено прозорого кадастру землі, немає такої позиції, як якість землі, а йде "зрівнялівка" родючих земель Черкаської, Полтавської та складніших для обробки земель Херсонщини. Також не передбачено захисту землі для того, щоб люди, які обробляють землю, могли вкладати землі. Крім того, не передбачено створення земельного банку. Насправді, в запропонованих проектах законів не почуто простого селянина і фермера", - сказала вона під час виступу з трибуни Верховної Ради в середу.

Геращенко також наголосила, що фракція "Євросолідарність" категорично проти того, щоб доленосні для країни закони обговорювали за скороченою процедурою й ухвалювали поспіхом.

Вона зазначила, що найкращий вихід із цієї ситуації - відкласти розгляд питання, сісти разом за круглий стіл і розробити такий законопроект, який об'єднає сесійну залу.

"Цей законопроект має захистити селянина, запровадити в Україні прозорий кадастр землі, має заборонити віддавати в одні руки 200 тис. гектарів землі, адже це призведе до офіційного створення латифундистів в Україні, а не стане допомогою фермерам", - додала нардеп.

Закінчуючи свій виступ, Геращенко підсумувала: "Наша фракція пропонує сьогодні зняти це питання з розгляду, провести серйозну політичну та громадську дискусію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА