17:59 13.11.2019

Вакарчук про закон про обіг сільгоспземель: "Голос" хотів продовжити обговорення, до другого читання є час

2 хв читати
Вакарчук про закон про обіг сільгоспземель: "Голос" хотів продовжити обговорення, до другого читання є час

Фракція "Голоси" виступає за врегулювання ринку землі, але земельна реформа має захищати права, насамперед, селян, представників малого та середнього фермерства в Україні, заявляє лідер партії "Голос", народний депутат від однойменної фракції Святослав Вакарчук.

"Позиція "будь-яка реформа краща за її відсутність" – ось це популізм. Найстрашніше, що може статися – коли реформа призведе до того, що земля опиниться в кількох руках, як це сталося після приватизації 90-х. Важливо, щоб за словами про "гарний закон" ми насправді не прийняли те, що покращить життя лише великих латифундистів", - написав Вакарчук на своїй сторінці у Facebook у середу.

Він зазначив, що земельна реформа потребує ґрунтовного та всебічного обговорення.

"На початку, коли вносився перший варіант законопроекту, була одна ідея. Але з кожною новою заявою президента вносилися нові правки, і зараз маємо варіант законопроекту, який неможливо обговорювати", - наголосив лідер партії.

За його словами, "Голос" пропонував продовжити обговорення перед першим читанням. "До другого читання є час, і, я сподіваюся, не через прес-конференції або через звернення до народу, а у роботі в комітеті, у фракціях, у парламенті будуть доточуватися пропозиції до закону", - зазначив Вакарчук.

Крім того, він додав, що позиція фракції "Голос" кардинально відрізняється від тих, хто "за будь-яку ціну хоче замовчати й заговорити це питання, щоб воно взагалі не стояло на порядку денному".

"Ініціатори голосування за цей закон умудрилися об'єднати у своєму небажанні не голосувати за цей закон і тих, хто виступає за ринок землі, і тих, хто популістично і безвідповідально говорить, що його взагалі ніколи не можна відкривати", - підсумував він.

Як повідомлялося, раніше 13 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів у середу.

Рішення, зокрема, підтримали 227 депутатів фракції "Слуга народу" та 13 позафракційних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА