18:08 13.11.2019

Необхідно створити систему, яка без втручання держави визначить стандарти роботи медіа, - Потураєв

2 хв читати
Необхідно створити систему, яка без втручання держави визначить стандарти роботи медіа, - Потураєв

Громадянське суспільство та представники сфери медіа мають виробити стандарти роботи та морально-етичні принципи журналіста, заявив заступник голови комітету з питань інформаційної та гуманітарної політики Микита Потураєв ("Слуга народу") під час презентації концепції нового закону "Про медіа".

"Ми вважаємо, що разом ми зможемо створити в Україні систему, яка сама, не держава ззовні, а сама визначить стандарти роботи медіа, стандарти роботи журналістів та кодекси поведінки, й сама зможе зробити так, щоб ці стандарти дотримувалися", - заявив Потураєв.

Він упевнений, що в цю систему має бути залучене громадянське суспільство, оскільки надмірне втручання держави в роботу медіа завжди становить небезпеку.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів розробити законопроект про вимоги та стандарти новин до 31 грудня 2019 року.

Відповідний указ №837/2019 оприлюднила прес-служба президента. Згідно з текстом документа, Кабмін зобов'язаний розробити та внести на розгляд Верховної Ради низку законопроектів, що регулюють діяльність медіа в країні.

"Розробка і внесення на розгляд Верховної Ради України законопроектів щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення про вимоги та стандарти новин, механізми запобігання поширенню недостовірної, перекрученої інформації, її спростування", - йдеться в тексті указу.

Також від Кабміну очікується розробка законопроектів, згідно з якими фізичним і юридичним особам країни-агресора буде заборонено володіти або фінансувати медіа в Україні.

Крім того, Кабмін має передбачити посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА