14:16 14.11.2019

Пристайко: У нас із Єрмаком немає професійних ревнощів

2 хв читати
Пристайко: У нас із Єрмаком немає професійних ревнощів

 Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зазначає, що у МЗС більший спектр завдань і відповідальності, ніж у помічника українського президента із зовнішньополітичних питань Андрія Єрмака.

"Крім Андрія Єрмака, є багато людей, які залучені у відносини з іншими державами. І в принципі у нас немає професійних ревнощів. Роботи вистачить. Копати вистачить на всіх. Єдине, що ми хочемо пояснити президенту - навіть усім президентам, - якщо вам потрібна загальна картина, ми для цього існуємо", - сказав Пристайко в інтерв'ю "BBC News Україна", оприлюдненому в четвер.

За його словами, опікуватися всіма питаннями зовнішньої політики має міністр закордонних справ. "Але водночас завжди у президентському офісі був радник із зовнішньополітичних питань, якому президент довіряв конкретні питання", - зазначив Пристайко.

За його словами, саме глава дипломатичної служби, яким є президент України Володимир Зеленський, має визначити, хто і чим має займатися у державі.

"МЗС опікується не точковими справами на кшталт двох-трьох, названих вами, якими займається Андрій Єрмак. Я з ним спілкуюся щодня багато разів. Але у МЗС є значно більша відповідальність - наприклад, перед вами я зустрічався з послом Великої Британії, а вчора - з послом Китаю", - пояснив Пристайко.

Він також наголосив, що це навіть корисно, що президент має можливість щодня спілкуватися з людиною, якій довірено одну конкретну справу. "Ми маємо займатися всім світом: розвитком економічних, культурних зв'язків, захистом наших людей у всьому світі - усім, чим Офіс президента не може і не має займатися", - резюмував глава МЗС України.

Як відомо, помічник президента України Єрмак курирує зовнішньополітичні питання в Офісі президента, зокрема контакти з США, Мінський процес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА