14:48 14.11.2019

Арахамія та Герус заявили, що чоловік Скороход намагався впливати на голосування депутатів у комітеті з енергетики

3 хв читати

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та голова парламентського комітету з питань енергетики Андрій Герус заявили, що чоловік народного депутата Ганни Скороход Олексій Алякін намагався впливати на роботу народних депутатів і рішення, які вони ухвалюють під час підготовки законопроектів.

"На самих засіданнях комітету Алякін не був присутній, його бачили у стінах комітету. Він спілкувався з деякими нашими народними депутатами, висловлювався у досить неприємній манері при спілкуванні з депутатами нашого комітету під час дискусійних моментів, наприклад, коли вирішувалося питання хто буде головою підкомітету з атомної енергетики. Ми намагалися вирішити цю проблему всередині комітету. Я бачив, що Скороход про мене на телебаченні говорила, але за два місяці жодного виразу в її сторону я собі не дозволив, бо вважав, що ми всередині маємо вирішити цю ситуацію. На превеликий жаль, вона все більше і більше всім своїм виглядом демонстративно показувала, що виступає більше проти фракції та робитиме все, щоб заважати нам ухвалювати якісь законопроекти", - заявив голова комітету з енергетики Андрій Герус.

Він зазначає, що Анна Скороход останній місяць роботи виступала проти всіх рішень комітету та за ті положення, які комітет відкидав.

"Була історія, що депутатам обіцяли зробити їх "неприємно знаменитими" у ЗМІ", - сказав Герус.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що до нього щонайменше двічі зверталися члени комітету з енергетики та скаржилися на тиск з боку Олексія Алякіна, який перебуває у цивільному шлюбі з Ганною Скороход.

"Алякін погрожував депутатам, які працюють у профільному комітеті, я не називатиму прізвища, тому що їм погрожували люди з кримінальних кіл, і я не хочу нікого підставляти. Зараз дійде до того, що будемо надавати охорону кожному члену комітету, навіщо це робити?" - сказав Арахамія.

Після обвинувачень із боку Арахамії з трибуни Верховної Ради на адресу Скороход про те, що вона нібито неодноразово пропонувала іншим депутатам гроші за "рішення" тих чи інших питань, Скороход заявила журналістам: "Давиду Арахамії привіт. Я ніколи нікому нічого не пропонувала. Дуже гарний крок, дякую. Давайте ще якусь гидоту придумаємо за те, що я висловлюю свою думку".

За даними ЗМІ, Алякін - російський бізнесмен, якого Росія оголосила у міжнародний розшук за підозрою в шахрайстві. Його з 2015 року заочно обвинувачують в особливо великому шахрайстві, здійсненому групою осіб за попередньою змовою. Банк "Пушкіно", що належить йому, позбавили ліцензії 30 вересня 2013 року. Агентство зі страхування вкладів виявило, що гроші з нього розкрадали під виглядом видачі кредитів юридичним особам, яких нарахували більше ніж 80. Йдеться про суму майже 10 мільярдів російських рублів, що в доларовому еквіваленті становить близько 500 мільйонів.

Українські правоохоронці затримували Алякіна за запитом Росії, але потім відпустили.

У 2013 році Алякін отримав українське громадянство, проте в липні 2018 року Державна міграційна служба України анулювала його. В українській власності Алякіна - будівельна компанія "Прогрес Буд" у Борисполі.

20 березня 2016 року Алякіна було заочно арештовано згідно з постановою Тверського районного суду Москви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА