14:35 15.11.2019

З огляду на нові дані щодо можливої причетності до трагедії МН17 російських офіційних осіб ЄС знову закликав усі країни до співпраці зі слідством

2 хв читати
З огляду на нові дані щодо можливої причетності до трагедії МН17 російських офіційних осіб ЄС знову закликав усі країни до співпраці зі слідством

У зв'язку з оприлюдненими Об'єднаною слідчою групою (ОСГ) з розслідування причин катастрофи рейсу МН17 даними щодо можливої причетності до інциденту посадових осіб Росії Європейський Союз знову закликав усі країни допомагати слідству з метою встановлення та притягнення винних до відповідальності.

Так прокоментувала оприлюднену в четвер інформацію про контакти сепаратистів з офіційними представниками РФ представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Майя Косьянчич.

"Я просто нагадаю висновки Європейської Ради, схвалені в жовтні, в яких ЄС ще раз підтвердив свою повну підтримку всім зусиллям з метою встановлення правди, справедливості та відповідальності для жертв збитого МН17 та закликає всі держави співпрацювати в повному обсязі зі слідством відповідно до резолюції Ради безпеки ООН 2166", - нагадала вона позицію ЄС.

Раніше повідомлялося, що в четвер, 14 листопада, Об'єднана слідча група у зверненні до можливих свідків констатувала, що володіє інформацією, яка свідчить про те, що вплив Російської Федерації поширювався на адміністративні, фінансові та військові питання "ДНР", а їхня інтенсивність підвищилася в першій половині липня 2014 року.

"Члени керівництва "ДНР" та їхні контактні особи в Російській Федерації здзвонювалися майже щодня. Вони спілкувалися з лідерами в Москві, біля кордону з Україною та в Криму. Зв'язок переважно мав місце через безпечні телефони, надані російською службою безпеки", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті поліції Нідерландів.

Свої висновки слідство ґрунтує на низці телефонних розмов, які також оприлюднено на сайті.

Зокрема, в цих розмовах згадується роль командувача Південного військового округу Російської Федерації генерала Сердюкова в постачанні, так само як і згадується російський міністр оборони Шойгу, який, "як передбачається, був залучений до цього питання на більш ранній стадії".

Слідство стверджує, що "ознаки тісних зв'язків між російськими урядовцями та лідерами "ДНР" викликають запитання про можливу участь чиновників у розгортанні ЗРК "Бук", з якого 17 липня 2014 року було збито авіалайнер рейсу MH17 та який належав 53 зенітній ракетній бригаді підрозділів російських збройних сил у Курську (РФ)".

"ОСГ шукає свідків, які можуть поділитися інформацією про тих осіб, які контролювали керівництво "ДНР" у Донецьку та віддали наказ про розгортання ЗРК "Бук", - закликала ОСГ можливих свідків.

Малайзійський Boeing, що летів з Амстердама до Куала-Лумпура рейсом MH17, був збитий 17 липня 2014 року поблизу Донецька в зоні збройного конфлікту на Донбасі. На борту перебували 298 людей, усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА