15:53 15.11.2019

У суді намагаються оспорити визнання В’ятровича народним депутатом, стверджує нардеп Гончаренко

2 хв читати
У суді намагаються оспорити визнання В’ятровича народним депутатом, стверджує нардеп Гончаренко

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко стверджує, що вступ на посаду парламентаря колишнього директора Інституту національної пам'яті Володимира В’ятровича зупинено зверненням до суду.

"Сьогодні до Касаційного адміністративного суду від якогось позивача Хілька зайшла позовна заява, якою вони хочуть зупинити визнання В’ятровича народним депутатом України", - повідомив Гончаренко агентству "Інтерфакс-Україна".

Народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook уточнив, що Андрій Хілько, який подав позов проти В’ятровича, раніше подавав позов проти Володимира Зеленського.

"Його подав учасник постановочного судового шоу, який підіграв Зеленському в мобілізації його електорату перед другим туром, коли подав позов і вимагав зняти Зеленського з реєстрації в ніч перед голосуванням, а потім швидко привітав його з обранням. Такий собі, позивач за викликом, бо хтось боїться навіть відкрити забрало та подати позов від себе і доручає брудну роботу блазню. Хоча тепер блазнювання - державна політика", - написав Ар’єв.

20 квітня, напередодні другого туру президентських виборів, Хілько звертався до Шостого апеляційного адміністративного суду Києва з вимогою визнати, що розповсюдження безкоштовних квитків на дебати на НСК "Олімпійський" 19 квітня командою Зеленського на спеціальному веб-сайті було "підкупом виборців". Хілько просив суд визнати такі порушення і скасувати рішення ЦВК №153 від 30 січня 2019 року про реєстрацію кандидата в президенти України Зеленського.

Як повідомлялося, 12 листопада Верховна Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень народного депутата Ірини Луценко (фракція "Європейська солідарність"). Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перед голосуванням нардеп від фракції "Слуга народу" Максим Бужанський закликав не підтримувати такого рішення, аргументуючи свою позицію тим, що після позбавлення повноважень Луценко до Верховної Ради за списком "Європейської солідарності" пройде колишній директор Інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович.

У відповідь на це спікер Верховної Ради Дмитро Разумков зауважив, що примушувати Луценко виконувати свої депутатські повноваження недоцільно незалежно від того, хто замість неї займе своє місце у фракції "Євросолідарності".

14 листопада Центральна виборча комісія на засіданні визнала обраним та зареєструвала народним депутатом України колишнього директора Інституту національної пам'яті В’ятровича.

Очікувалося, що В’ятрович складе присягу народного депутата на засіданні 15 листопада, проте голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що ще не отримав рішення Центральної виборчої комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА