17:19 15.11.2019

Переговори Путіна й Зеленського можливі лише за умови звільнення всіх українських полонених - експерт

2 хв читати

Двосторонні переговори між президентами України та Росії Володимиром Зеленським і Володимиром Путіним можливі лише після звільнення всіх полонених у РФ і на Донбасі, вважає президент Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар.

"Будь-які переговори, на мій погляд, мають бути можливими, тим більше в двосторонньому форматі, після того як Росія продемонструє добру волю, звільнивши всіх політичних бранців Кремля і бранців на Донбасі. Нагадаю, це 113 осіб за першим списком і щонайменше 227 за другим. Чомусь ми не чуємо після 7 вересня від влади про те, як вона діятиме далі", - сказав він під час Національного форуму гідності, організованого Рухом опору капітуляції, в п'ятницю в Києві.

Водночас екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко зазначив, що очікувати такого сценарію не варто.

"Росія не продемонструє. І ми бачимо це вже протягом 350 років, що вона не демонструє і демонструвати не має наміру. Я особисто роблю з цього один простий висновок - ми маємо бути самодостатніми, ми маємо покладатися на те, що може зробити наше суспільство, і воно справді здатне показати Путіну червону картку", - зазначив екс-глава МЗС.

На його думку, це добре, що західні партнери на стороні України і ведуть лінію на стримування РФ.

"Але я думаю, ми маємо усвідомлювати, що основні смисли цієї безпеки маємо зробити ми самі, українці, й тоді ми будемо формувати порядок денний, а не бути об'єктом, яким ми, на превеликий жаль, залишаємося сьогодні", - резюмував він.

Як повідомлялося, 12 листопада на п'ятому засіданні політичного форуму "Астана клуб" президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв висловив переконання, що Зеленський і Путін зможуть домовитися про врегулювання конфлікту на Донбасі під час особистої зустрічі й запропонував провести її на території Казахстану.

"Наразі я зустрівся з паном Зеленським, послухав його. Буквально вчора говорив із Володимиром Путіним на тему, як далі вирішувати цю проблему. (...) Я вважаю, що потрібна окрема особиста зустріч президентів Росії та України", - сказав він.

"Я вже отримав згоду Зеленського на зустріч тет-а-тет, про це повідомив президенту Росії. Тепер подивимося. Якщо нейтральний майданчик потрібний, я запропонував Казахстан", - зазначив Назарбаєв.

14 листопада глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що українська сторона наразі не планує двосторонньої зустрічі між Зеленським і Путіним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА