Політика

СБУ направила до суду справу про розкрадання $38 млн топ-менеджерами "Південкомбанку"

Служба безпеки України направила до суду обвинувальний акт про розкрадання $38 млн топ-менеджментом ПАТ "КБ "Південкомбанк", повідомляє прес-центр СБУ в суботу.

"Слідство, яке триває під процесуальним керівництвом Генпрокуратури, обґрунтовано вбачає в діях посадових осіб ознаки злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Так, під час досудового слідства СБУ встановила, що керівництво банку розробило механізм привласнення коштів установи.

"Упродовж 2012-2014 років зловмисники незаконно передали в заставу гроші банку, які перебували на кореспондентських рахунках "Південкомбанку" у зарубіжній банківській структурі для забезпечення видачі кредиту кіпрській компанії, пов'язаній із ними. Після неповернення кредиту, через протиправні дії топ-менеджменту "Південкомбанку", заставні $38 млн було списано на користь іноземного банку", - зазначили в СБУ.

Як повідомлялося, в рамках кримінального провадження, яке розслідує Головне слідче управління СБУ, 26 вересня відповідальних посадових осіб ПАТ "КБ "Південкомбанк" повідомили про підозру у заволодінні коштами в сумі понад $38 млн.

"За версією слідства, вищезазначені посадові особи підписали угоди поруки за зобов'язаннями (кредитами) офшорних компаній, а також виконали ці угоди шляхом списання на свою користь грошових коштів, які розміщені на кореспондентських рахунках у банківській установі в Республіці Австрія. Таким чином, їх підозрюють у заволодінні грошей в сумі понад $ 38 млн", - йдеться в оприлюдненій в середу інформації.

Співробітники банку були повідомлені у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Майно підозрюваних заарештовано за рішенням суду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ