12:30 16.11.2019

СБУ направила до суду справу про розкрадання $38 млн топ-менеджерами "Південкомбанку"

2 хв читати
СБУ направила до суду справу про розкрадання $38 млн топ-менеджерами "Південкомбанку"

Служба безпеки України направила до суду обвинувальний акт про розкрадання $38 млн топ-менеджментом ПАТ "КБ "Південкомбанк", повідомляє прес-центр СБУ в суботу.

"Слідство, яке триває під процесуальним керівництвом Генпрокуратури, обґрунтовано вбачає в діях посадових осіб ознаки злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Так, під час досудового слідства СБУ встановила, що керівництво банку розробило механізм привласнення коштів установи.

"Упродовж 2012-2014 років зловмисники незаконно передали в заставу гроші банку, які перебували на кореспондентських рахунках "Південкомбанку" у зарубіжній банківській структурі для забезпечення видачі кредиту кіпрській компанії, пов'язаній із ними. Після неповернення кредиту, через протиправні дії топ-менеджменту "Південкомбанку", заставні $38 млн було списано на користь іноземного банку", - зазначили в СБУ.

Як повідомлялося, в рамках кримінального провадження, яке розслідує Головне слідче управління СБУ, 26 вересня відповідальних посадових осіб ПАТ "КБ "Південкомбанк" повідомили про підозру у заволодінні коштами в сумі понад $38 млн.

"За версією слідства, вищезазначені посадові особи підписали угоди поруки за зобов'язаннями (кредитами) офшорних компаній, а також виконали ці угоди шляхом списання на свою користь грошових коштів, які розміщені на кореспондентських рахунках у банківській установі в Республіці Австрія. Таким чином, їх підозрюють у заволодінні грошей в сумі понад $ 38 млн", - йдеться в оприлюдненій в середу інформації.

Співробітники банку були повідомлені у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Майно підозрюваних заарештовано за рішенням суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА