14:14 17.11.2019

Росія повертає Україні буксир і катери, затримані в 2018 році в районі Керченської протоки

2 хв читати
Росія повертає Україні буксир і катери, затримані в 2018 році в районі Керченської протоки

Кораблі, затримані російськими прикордонниками рік тому під час інциденту в Керченській протоці, передають Україні, повідомив в неділю "Інтерфаксу" керівник групи адвокатів українських моряків Микола Полозов.

"За моєю інформацією, кораблі просто зараз виводять з Керчі для передання Україні", - сказав він.

Полозов пояснив, що передача кораблів українській стороні може свідчити як про виключення їх з числа речових доказів, так і про передання на відповідальне зберігання.

"Наразі ми про це нічого не знаємо, можливо, їх виключили з числа речдоків, але і цілком може бути, що їх передають Україні на відповідальне зберігання. Думаю, що коли ми перейдемо до вивчення речових доказів у справі, то дізнаємося причини передання кораблів", - сказав він.

На своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" Полозов нагадав про те, що Міжнародний трибунал ООН з морського права 25 травня цього року виніс наказ про застосування забезпечувальних заходів.

Адвокат нагадав, що на початку вересня військовополоненим українським морякам було змінено запобіжний захід і вони змогли повернутися в Україну. "Таким чином підпункт 1 (b) наказу трибуналу російська влада виконала", - написав він.

Полозов зазначив, що те саме стосується підпункту 1 (a), про повернення кораблів. "Просто зараз кораблі "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни-Капу" виводять з Керчі. Після їх передання Україні, Російська Федерація зможе надати звіт трибуналу ООН про виконання двох пунктів травневого наказу", - наголосив він.

При цьому адвокат вважає, що після повернення в Україну захоплених моряків і їх кораблів, "природним і розумним завершенням всієї цієї історії в Росії має бути припинення кримінальної справи проти моряків".

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року затримали із застосуванням зброї в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", які йшли з Одеси до Маріуполя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА