14:27 20.11.2019

Перегляд Мінських угод щодо врегулювання на Донбасі неприйнятний - Путін

2 хв читати
Перегляд Мінських угод щодо врегулювання на Донбасі неприйнятний - Путін

Президент РФ Володимир Путін заявив про неприйнятність перегляду Мінських угод щодо врегулювання збройного конфлікту на сході України.

"Ми бачимо, що там (в Україні) постійно порушуються питання, які з точки зору врегулювання на Донбасі ми вважаємо неприйнятними та контрпродуктивними", - сказав Путін у середу на форумі "ВТБ-Капитал "Россия зовет!".

Як приклад таких заяв президент згадав заклики Києва до перегляду Мінських угод. "Наразі звучать все частіше і частіше тези про те, що Мінські угоди має бути переглянуто", - зазначив Путін.

"І ще: ухвалений ВР, парламентом країни закон про особливий статус Донбасу має бути замінено якимось іншим, на що президент Зеленський сказав, що, напевно, це можна зробити, але не знає яким", - додав Путін.

"Ну, як потрібно оцінювати такі заяви? Для мене це незрозуміло. Думаю, що і для вас це незрозуміло", - сказав президент Росії.

Путін також заявив, що розраховує на те, що українські війська не повернуться у так звані сірі зони на Донбасі.

"Розраховую на те, що не буде повернення у ці "сірі зони", тому що ми вже чули від деяких політичних діячів про те, що в ці зони, звідки пішли війська, має бути заведено національну гвардію та поліцію. Так, звісно, на цих територіях потрібно підтримувати певний правопорядок. Але ми добре знаємо, що українську національну гвардію значною мірою було сформовано з так званих націоналістичних батальйонів", - сказав Путін, наголосивши, що можливе повернення на лінію розмежування сил нацгвардії України лише погіршить ситуацію та спровокує "дзеркальну відповідь" Донбасу.

На запитання учасників форуму, які у нього відносини з президентом України Володимиром Зеленським, Путін відповів: "Жодних. Я його не бачив ніколи, ми з ним не знайомі. Але по телефону розмовляли. Мені здається, він симпатичний чоловік і щирий. На мій погляд, він реально хоче змінити ситуацію на краще, зокрема на Донбасі".

Російський лідер при цьому не зміг уточнити, чи здатний президент України реально змінити ситуацію на сході країни.

"Наскільки він у змозі це зробити, я поки що не знаю. Хоча певні кроки позитивні все-таки було зроблено", - зазначив Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА