19:36 20.11.2019

Міжнародні позови проти РФ можна припинити, але відновити потім не можна

2 хв читати
Міжнародні позови проти РФ можна припинити, але відновити потім не можна

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сподівається, що міжнародні позови України проти РФ не буде зупинено, оскільки згодом їх не можна буде відновити.

"Сподіваюся, що вони не будуть зупинені", - сказала Зеркаль в інтерв'ю bihus.info, оприлюдненому в середу, нагадавши при цьому про справу Нікарагуа проти США, коли Міжнародний суд ООН у 1986 році визнав у діях США на території Нікарагуа порушення норм міжнародного права.

"А потім у Нікарагуа змінилася влада. І нова влада подала прохання до суду, що вони досягли мирного врегулювання зі Сполученими Штатами і не продовжуватимуть далі процес. Процеси не можна потім відновити. Їх можна припинити, а відновити не можна", - додала дипломат.

На запитання, яка ймовірність такого сценарію в Україні, Зеркаль відповіла, що не може про це говорити.

Вона також підтвердила, що незабаром іде з МЗС. "Я розумію, що з точки зору "ми будемо дружити з Росією", то я не той персонаж, який про дружбу. Я все ж таки файтер… Я представляю позицію, яка відмінна від бачення росіян", - сказала Зеркаль.

За словами заступника міністра, на поточному тижні вона виконає своє останнє завдання - проведе процесуальні слухання в Гаазі за новим арбітражем щодо українських моряків і кораблів, затриманих росіянами. Вона повідомила, що протягом останніх місяців займалася лише судами і була виключена з інших процесів, зокрема пов'язаних із газом.

"Саме тому в мене склалася абсолютна впевненість в тому, що мені нема чого робити в МЗС. Бо мене відсторонили, і тільки єдине, що я змогла зробити, - це довести ці процеси до якоїсь логічної точки, від якої немає потім зворотного шляху. Принаймні це буде зафіксовано назавжди", - сказала Зеркаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА