13:21 21.11.2019

Секретаріат "Слуги народу" відправить офіційні запити правоохоронцям із метою перевірки наявності судимості у депутата Іванісова

2 хв читати
Секретаріат "Слуги народу" відправить офіційні запити правоохоронцям із метою перевірки наявності судимості у депутата Іванісова

Секретаріат фракції "Слуга народу" в четвер направить офіційні запити до всіх правоохоронних органів, щоб вони надали інформацію про те, чи був їхній колега Роман Іванісов судимий за зґвалтування неповнолітньої, заявив керівник фракції Давид Арахамія.

"Сьогодні ми від секретаріату фракції направляємо офіційні запити до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України з проханням перевірити і надати нам всебічну й повну інформацію щодо цього приводу", - заявив Арахамія журналістам у четвер у Києві.

Як повідомлялося, в ЗМІ з'явилася інформація, що Іванісов був затриманий в 1995 році та відбував за рішенням суду покарання у вигляді позбавлення волі за зґвалтування неповнолітньої у виправних колоніях загального режиму. У відповідь на це Іванісов на своїй сторінці в соцмережі Facebook оприлюднив скан-копію довідки про відсутність судимості.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підтвердив, що Іванісов був засуджений, однак судимість було погашено, і згідно з чинним законодавством депутат вважається несудимим.

Лідер фракції "Слуга народу" Арахамія запропонував призупинити членство Іванісова в партії та фракції на період проведення перевірки.

Генеральна прокуратура України оприлюднила спростування, згідно з яким надана генеральним прокурором Рябошапкою інформація про погашену судимість Іванісова є непідтвердженою.

"Інформація про підтвердження погашеної судимості одного з народних депутатів України, озвучена сьогодні під час брифінгу в Генеральній прокуратурі, не є підтвердженою", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

За цим фактом здійснюється перевірка, її результати буде офіційно повідомлено пізніше.

У середу ввечері Іванісов написав на своїй сторінці у Facebook, що на час перевірки оприлюдненої у ЗМІ інформації призупинив своє членство у фракції "Слуга народу".

Також він написав, що скоро буде готовий оприлюднити достовірні докази того, що "це спланована інформаційна атака проти нього за його антикорупційну діяльність. Уже зовсім скоро ви дізнаєтеся і прізвище замовника".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА