13:08 22.11.2019

Кулеба прибув до Литви для проведення низки двосторонніх зустрічей, зокрема з президентом Науседою

2 хв читати

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Литовській Республіці, де проведе кілька двосторонніх зустрічей та візьме участь у комеморативних заходах.

Як повідомляє Офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції на сторінці у Facebook, зокрема, заплановано зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом, спікером сеймасу Литви Вікторасом Пранцкєтісом. Також Кулеба відвідає Центр передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки та Національний центр кібернетичної безпеки при Міністерстві оборони Литви.

"Сьогодні в Литві особливий день. У Вільнюському кафедральному соборі Св. Станіслава і Св. Владислава, який є найважливішим католицьким храмом у Литві, відбудеться церемонія перепоховання останків лідерів "Січневого повстання" 1863-1864 рр. (...) Після участі в церемонії Дмитро Кулеба разом з іншими главами делегацій зустрінеться з президентом Литви Гітанасом Науседою, а також із головним зовнішньополітичним радником президента Литви Астою Скайсгірітє", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ввечері Кулеба візьме участь у комеморативному заході, присвяченому пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 27 листопада відвідає Литовську Республіку. Під час візиту заплановане проведення окремих переговорів глави держави з президентом Литви Гітанасом Науседою, спікером сеймасу (парламенту) Литви Вікторасом Пранцкетісом і прем’єр-міністром Литви Саулюсом Сквернялісом.

Також у Вільнюсі президенти України та Литви візьмуть участь у роботі П'ятого двостороннього економічного форуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА