14:33 22.11.2019

"Євросолідарність" вимагає створення ТСК ВР із розслідування фактів касетного скандалу, в якому фігурують керівництво ОП, Рябошапка і Труба

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає створення ТСК ВР із розслідування фактів касетного скандалу, в якому фігурують керівництво ОП, Рябошапка і Труба

 "Європейська солідарність" вимагає створення у Верховній Раді тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів незаконного втручання Офісу президента України в роботу правоохоронних органів.

"Кричущі і шокуючі факти систематичного незаконного втручання Офісу президента в роботу правоохоронних органів потребують об’єктивного розслідування. Однак скандал у зв’язку з оприлюдненням розмов директора ДБР Романа Труби зачіпає майже усі правоохоронні органи, і розслідувати не залишається кому. Відтак, єдиний вихід – створити у Верховній Раді Тимчасову слідчу комісію із широким представленням усіх фракцій", - йдеться у заяві "Євросолідарності" на сайті політичної сили, оприлюдненій у п'ятницю.

"Євросолідарність" вимагає на період роботи ТСК відсторонення від посад фігурантів розмов, зокрема керівника Офісу президента Андрія Богдана, заступника голови Офісу президента Андрія Смирнова, генерального прокурора Руслана Рябошапки, директора ДБР Труби.

"Вимагаємо негайного проведення усіх необхідних експертиз із метою насамперед ідентифікації голосів. У разі саботажу цієї ініціативи з боку влади, залишаємо за собою право звернутися до відповідних міжнародних структур", - додали в політсилі.

Також у "Європейській солідарності" вважають, що влада і фігуранти оприлюднених розмов більше ніж будь-хто інший зацікавлені в якнайшвидшому створенні ТСК й об'єктивному розслідуванні цього "касетного скандалу".

Як повідомлялося, 19 листопада в Telegram-каналі "Трубу прорвало" було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито директор ДБР Труба отримував вказівки від нібито генерального прокурора Руслана Рябошапки і нібито керівника Офісу президента України Андрія Богдана про припинення низки обшуків, а також нібито отримував завдання від президента Зеленського про відкриття конкретних проваджень.

Сам Труба заявляє, що оприлюднені аудіозаписи не відповідають дійсності і є провокацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА