16:27 22.11.2019

Ілля Кива звернувся до ДБР щодо самоуправства керівництва Мінсоцполітики

2 хв читати

Ілля Кива звернувся до ДБР щодо самоуправства керівництва Мінсоцполітики. "Самоуправство, перевищення службових повноважень і незаконні дії заступника міністра соцполітики Олега Коваля стосовно голови Фонду соціального страхування Євгена Баженкова повинні стати предметом розслідування ДБР",  - заявив народний депутат фракції ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ Ілля Кива на своїй сторінці в соцмережі Facebook, доклавши фотокопію депутатського звернення в Бюро.

«До мене звернувся Є.Баженков щодо неправомірних дій заступника міністра соцполітики О.Коваля, який шляхом зловживання своїм службовим становищем і з використанням його всупереч інтересів служби перешкоджає виконанню рішення Печерського райсуду Києва від 8 листопада 2019 року щодо поновлення Баженкова на посаді (звільненого 15 травня 2018 року - Ред.)», - йдеться у зверненні.

За словами Іллі Киви, дії міністерського чиновника після судового рішення, «лише підтверджують, що справжня причина звільнення Баженкова була в тому, що він був «незручним» окремим особам при владі».

«О.Коваль, ігноруючи закон, направляє до виконавчої дирекції Фонду указ про недопущення поновлення Баженкова на посаді і здійснює безпосередній тиск на в.о. директора виконавчої дирекції, вимагаючи не допускати його на робоче місце будь-якими способами!», - зазначив нардеп.

Ілля Кива підкреслив, що оскільки у керівництва Мінсоцполітики немає повноважень спрямовувати і координувати дії Фонду (ч.2 ст.4 закону №1105), то О.Коваль порушив як мінімум дві статті КК України: «Самоуправство заступник міністра - це умисне перешкоджання правосуддю - стаття 382 Кримінального кодексу! Це зловживання владою - стаття 364 Кримінального Кодексу! Це недопустимо».

«Сьогодні безкарність привела до того, що використання і перевищення своїх повноважень владою для відстоювання особистих інтересів, особистих «гаманців» - для них стало нормою. Надто багато чиновників чинної влади намагаються за всяку ціну прибрати Баженкова з посади! Але законних підстав для його відставки немає і не було. Це підтвердив і суд. Все інше - чиновницьке шулерство», - підсумував політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА