08:52 24.11.2019

США мають намір включити санкції проти "Північного потоку" до військового бюджету

2 хв читати
США мають намір включити санкції проти "Північного потоку" до військового бюджету

До законопроекту про оборонний бюджет США на 2020 рік буде додано положення про санкції проти компаній, що беруть участь у проекті газопроводу "Північний потік - 2". Про це виданню Defence News повідомив голова комітету сенату США з міжнародних справ республіканець Джим Ріш.

"Причина такого кроку в тому, що це вікно закривається. Велику частину "Північного потоку" вже побудовано", - заявив він і додав, що санкції повинні переконати будівельні компанії, які беруть участь в проекті, припинити роботу над ним.

"Це їм дорого обійдеться", - сказав Ріш. За його словами, якщо обмежувальні заходи набудуть чинності, то компанії "будуть змушені закритися" і Росії доведеться шукати інший спосіб завершити роботу над газопроводом.

Як заявив сенатор, додавання положення про санкції до проекту бюджету означатиме, що в обох палатах Конгресу і банківському комітеті з цього питання є спільна позиція.

Видання уточнює, що текст положення про санкції ще не оприлюднений, однак, за словами сенатора, він близький до акту "Про захист енергетичної безпеки Європи", який раніше представив республіканець Тед Круз. Комітет сенату з міжнародних справ ухвалив його в кінці липня. Цей документ пропонує вводити обмежувальні заходи проти іноземних компаній, які надають свої спеціалізовані судна для укладання труб Nord Stream 2 в Балтійському морі. Санкції будуть вводитися, якщо судно прокладає труби на глибині від 100 футів (приблизно 30,5 м) нижче рівня моря. Крім того, автори законопроекту запропонували заморожувати активи цих осіб, що знаходяться під юрисдикцією США, і штрафувати юрособи, які забезпечують страхування об'єкта.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА