19:19 24.11.2019

Порошенко закликав світову спільноту до зміцнення солідарності з Україною

3 хв читати
Порошенко закликав світову спільноту до зміцнення солідарності з Україною

Лідер фракції "Європейська солідарність" в парламенті Петро Порошенко в ході Міжнародної конференції безпеки в Галіфаксі (Канада) закликав світову спільноту до зміцнення солідарності з Україною, яка протистоїть російській гібридній агресії на Донбасі, повідомила прес-служба політсили в Facebook.

"Найбільше, чого потребує сьогодні Україна, це не гроші і не підтримка реформ - хоча це теж дуже важливо. Але найголовніше - це міжнародна підтримка України, яка протистоїть одній з найпотужніших у військовому плані країні-агресору. Нам потрібна єдність всього світу і солідарність з Україною. Це найважливіше", - закликав Порошенко.

За його словами, плани російського президента Володимира Путіна не обмежуються тільки Донбасом або Кримом. "Його мета - дестабілізувати ситуацію в світі і нав'язати власний порядок денний у міжнародній політиці", - заявив Порошенко.

Він звернув увагу на те, що Путін активно застосовує в міжнародній політиці гібридні методи і намагається перекласти на Україну провину за втручання у внутрішні справи США.

"Хіба Україна в цьому зацікавлена? Ні. США - точно ні. Тільки одна людина в цьому зацікавлена. Яка сидить в Росії, яка сидить в Кремлі і яка зараз насолоджується тим, що він так успішно перемкнув всю увагу від російської агресії", - переконаний Порошенко.

Також він нагадав, як влітку 2014 го на Донбасі з'явилися регулярні російські війська. "Там були сотні російських солдатів, яких ми ловили на українській території ... Путін говорив, що там немає російських солдатів. Але ми показували, просто тикали в обличчя документи, які доводили, що це регулярний солдат російської армії ... Ні, вони там не відпочивають. Є відео, де вони розповідають, що у них є наказ атакувати Україну. Вони зовсім там не відпочивають. І вони не просто десь заблукали. Вони спеціально були відправлені на територію України. І такий стиль підтримується Росією", - підкреслив Порошенко.

Політик нагадав, що дії Росії в лютому 2014 року в українському Криму стали несподіванкою для всіх.

"Анексія Криму в 2014 році стала шоком для нас. Це почалося 20 лютого. Я був у Сімферополі 27 числа як член українського парламенту. Я намагався зупинити це. Ми не могли уявити, що може бути якийсь військовий конфлікт. Тому ми намагалися працювати з людьми в Криму, щоб захистити їх і захистити суверенітет України від російської юридичної анексії. Але це було чітке завдання Путіна - забрати Крим. І світ не розумів, що відбувалося там, тому що ніхто не міг цього навіть уявити", - зазначив Порошенко.

Порошенко також подякував міжнародним партнерам - зокрема США, Канаді та країнам Європейського Союзу за введені санкції проти РФ.

Він нагадав, що підписаний 5 грудня 1994 року Україною Будапештський меморандум в обмін на другий ядерний потенціал країна надав гарантії безпеки і територіальної цілісності, але не убезпечив країну від агресії з боку Росії.

"Це означає, що Путіну не можна довіряти", - резюмував Порошенко.

"Два тижні тому я був на лінії фронту, розмовляв з військовими, з людьми. І вони кажуть: пане президенте, це дуже важливо - не дозвольте Путіну залишити Україну наодинці проти Росії", - додав Порошенко.

Політик переконаний, що "боротьба між Україною і Росією, українцями і Путіним - це всесвітня боротьба. Адже це боротьба за свободу, за демократію, за майбутнє. Все те, що нас об'єднує".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА