07:10 25.11.2019

Гонконг залишається китайським незалежно від результатів місцевих виборів

2 хв читати
Гонконг залишається китайським незалежно від результатів місцевих виборів

Незалежно від результатів місцевих виборів в Гонконгу, він був і залишається китайським, заявив міністр закордонних справ КНР Ван І.

"Будь-які спроби завдати шкоди або перешкодити процвітанню та стабільності в Гонконгу не увінчаються успіхом", - сказав дипломат журналістам після зустрічі в Токіо з японським прем'єром Сіндзо Абе.

На виборах в окружні ради, що відбулися минулої неділі в Гонконгу, за даними місцевих ЗМІ, перемогу здобувають прихильники розвитку демократії.

Як випливає з повідомлень, станом на 6:00 ранку понеділка, кандидати, які виступають за демократію, отримали явну більшість голосів, отримавши в місцевих радах понад 300 з 452 місць.

Вибори відбулися в умовах напруженості через масові протестні виступи, які тривають в Гонконгу з червня поточного року. Причиною послужив намір влади міста внести зміни в закон про екстрадицію, які дозволили б висилати до країн, що не мають відповідної угоди з Гонконгом, включно з материковим Китаєм, підозрюваних у скоєнні злочинів.

У зв'язку з протестами прийняття цих поправок було відкладено, а потім і скасовано. Однак протестні акції, які супроводжуються зіткненнями демонстрантів з поліцією, тривають з новими вимогами, зокрема, введення в адміністративному районі системи прямих виборів керівництва. Протестувальники також виступають проти жорстоких дій поліції, які супроводжували попередні протестні акції.

Західні ЗМІ, називають дані про первинні результати виборів, що просочилися, впевненою перемогою продемократичних сил. Усі переможці на місцевих виборах у наступному році братимуть участь у виборах до законодавчих зборів Гонконгу.

Поки офіційних даних про підрахунок голосів не надходило.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА