15:48 25.11.2019

На розгляд комітету ВР винесуть пропозицію про подолання вето президента на законопроект про достроковий вихід жінок на пенсію

2 хв читати
На розгляд комітету ВР винесуть пропозицію про подолання вето президента на законопроект про достроковий вихід жінок на пенсію

Робоча група комітету Верховної Ради з питань соціальної політики під керівництвом народного депутата Михайла Цимбалюка (ВО "Батьківщина") ухвалила рішення винести на розгляд комітету пропозицію про подолання вето президента України на законопроект №1086, який продовжував право жінок виходити на пенсію у 55 років за наявності тридцятирічного трудового стажу до 2022 року.

"Я думаю, що робоча група може рекомендувати комітету ухвалити рішення клопотати перед Верховною Радою щодо подолання вето президента на законопроект №1086. Після того ми можемо відразу готувати зміни до цього закону для того, щоб він урегулював ухвалені протягом 2016 року рішення та відповідав сучасним нормам", - заявив на засіданні робочої групи народний депутат Михайло Цимбалюк.

Законопроект №1086 "Про внесення змін до ЗУ "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" ухвалила Верховна Рада VIII скликання 14 січня 2015 року. Документ передбачав продовження можливості для жінок, які досягли віку 55 років і мали трудовий стаж 30 років, раніше вийти на пенсію до 2022 року за умови скорочення пенсійних виплат на 0,5% за кожен місяць дострокового перебування на пенсії. Також жінка у такому разі мала припинити трудову діяльність.

Тодішній президент України Петро Порошенко ветував законопроект, пояснивши це значним дефіцитом бюджету Пенсійного фонду та створенням на нього додаткового значного навантаження у зв'язку з ухваленням проекту №1086.

Якщо комітет з питань соцполітики схвалить пропозицію робочої групи на чолі з Цимбалюком і рішення буде винесено на розгляд Верховної Ради, то знадобиться більше ніж 338 голосів для подолання вето президента та набуття документом чинності.

Фракція "Слуга народу" вже зареєструвала аналогічний законопроект №0972.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА