07:50 26.11.2019

Порошенко в Едмонтоні: Кращим вшануванням усіх загиблих від Голодомору українців стане потужна українська держава

2 хв читати
Порошенко в Едмонтоні: Кращим вшануванням усіх загиблих від Голодомору українців стане потужна українська держава

Метою Москви під час Голодомору, який забрав життя від 8 до 10 млн осіб, було знищення України, і найкращим вшануванням і пам'яттю про загиблих є розвиток української держави, заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" під час траурної церемонії у першого в світі пам'ятника померлим від голоду "Розірване кільце життя" в канадському м.Едмонтон у понеділок.

"Дуже важко зрозуміти масштаб цієї трагедії. Уявити, що було вбито від 8 до 10 млн українців, винищений весь цвіт української нації. Українці завжди були трудівниками. Куди б не приїжджали українці – включно з Канадою - вони, перш за все, починали вирощувати хліб. Відібрати у них хліб і вбити їх голодом - це страшний злочин, страшна трагедія", - зазначив Порошенко.

Він подякував українцям Канади за те, що вони фактично зберегли історичну пам'ять про загиблих предків, які передали її нащадкам. "Саме канадський Сенат першим визнав Голодомор українського народу як злочин сталінського режиму. І саме в Едмонтоні був встановлений перший пам'ятник Голодомору у вигляді розірваного, порожнього жорна, яке символізує розірване кільце життя. Тому мільйони загиблих від голоду - це десятки мільйонів ненароджених дітей у наступних поколіннях українців", - сказав п'ятий президент.

"Метою Москви було вбити Україну, вбити українців, потім ще і знищити пам'ять про це. І сьогодні, через десятки років, озброєні сили Російської Федерації знову прийшли на українську землю. Для чого? Щоб знищити Україну. І нашою кращою відповіддю, кращим меморіалом про закатованих Голодомором буде розвиток нашої держави", - переконаний Порошенко.

Він висловив подяку Єпископу Едмонтонському Іларіону за його неоціненний внесок у здобуття Томосу про автокефалію Української православної Церкви. Як зазначив Порошенко, для Кремля відновлення незалежної помісної української церкви стало справжньою катастрофою, порівнянною з розвалом Радянського Союзу.

"Я хочу подякувати українцям Канади за невтомну працю на Україну. І за пам'ятник. І за величезну кількість волонтерів, які допомагали Україні зупинити російське нашестя. Воно зупинено, насамперед і вашими зусиллями", - підкреслив Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА