12:07 26.11.2019

ДБР направило до ГПУ проекти повідомлень про підозру Звіробій і Федині в погрозі вбивством Зеленського та подання до ВР на притягнення нардепа до відповідальності

2 хв читати
ДБР направило до ГПУ проекти повідомлень про підозру Звіробій і Федині в погрозі вбивством Зеленського та подання до ВР на притягнення нардепа до відповідальності

Слідчі центрального апарату Держбюро розслідувань у співпраці та за оперативного супроводу СБУ направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України народному депутату і громадянці.

"Крім цього, до прокуратури направлено проект подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності згаданої народної депутатки України", - повідомляє прес-служба ДБР у вівторок на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У бюро зазначають, що за попередньою інформацією, 26 жовтня народний депутат і громадянка, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube і в соціальній мережі Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту України Володимиру Зеленському, пов'язані з його державною діяльністю.

"Кваліфікація: погроза вбивством щодо президента України (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Стаття 346 ККУ "Погроза чи насильство щодо державного чи громадського діяча" - карається позбавленням волі на термін до п'яти років.

В інформації ДБР не зазначено імен та прізвищ нардепа і громадянки України, щодо яких направлено проекти підозр.

Водночас, раніше повідомлялося, що Зеленський під час спілкування з добровольцями у Золотому Луганської області наприкінці жовтня говорив на підвищених тонах. Після цього на сторінці волонтера Марусі Звіробій у Facebook було оприлюднено трансляцію, в якій вона, а також нардеп від фракції "Євросолідарність" Софія Федина обговорювали минулий візит Зеленського до Золотого.

Вони, зокрема, з використанням ненормативної лексики коментували спілкування президента з добровольцями. "Там випадково може вибухнути граната, там бувають обстріли, наприклад", - говорила Федина.

Спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що некоректні висловлювання Федини розгляне комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.

Нардеп Качура (фракція "Слуга народу") подав до правоохоронних органів заяву на депутата Федину через її некоректні висловлювання на адресу Зеленського, а 1 листопада повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за його заявою щодо некоректних висловлювань Федини і Звіробій на адресу Зеленського.

1 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка підтвердив факт розслідування кримінального провадження, в якому фігурує Федина.

"Так, це правда. І не тільки він (народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура - ІФ), а й багато інших народних депутатів зверталися з цього приводу. Провадження було відкрито у понеділок, там очевидні ознаки злочину, за якими було відкрито справу. Здається, ДБР зараз розслідує", - сказав генпрокурор у п'ятницю, відповідаючи на запитання агентства про те, чи відповідає дійсності інформація, оприлюднена депутатом Качурою.

Рябошапка наголосив, що йдеться про "фактову справу за цим повідомленням у Facebook".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА