15:30 26.11.2019

Нардеп Федина про підготовку їй підозри від ДБР: Відсьогодні можемо говорити про "режим Зеленського"

2 хв читати
Нардеп Федина про підготовку їй підозри від ДБР: Відсьогодні можемо говорити про "режим Зеленського"

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Софія Федина вважає підготовку їй підозри в погрозі вбивством щодо президента України свідченням наявності "режиму Зеленського".

"Вітаю! Відсьогодні можемо говорити про режим Зеленського. Тиск на силові органи - законно. Насильство - законно. Участь в антимайданах - похвально. Переслідування і зневага до військових - законно. Зачистка справ Майдану - законно. Замовляти повій у парламенті - похвально. Зарплати в конвертах - похвально. "Кнопкодавство" - похвально. Захист держави і власна думка - злочин", - написала Федина на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, 26 листопада ДБР направило до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України народному депутату і громадянці.

Крім цього, до прокуратури направлено проект подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності згаданої народної депутатки України", - повідомляє прес-служба ДБР у вівторок на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У бюро зазначають, що за попередньою інформацією, 26 жовтня народний депутат і громадянка, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube і в соціальній мережі Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту України Володимиру Зеленському, пов'язані з його державною діяльністю.

"Кваліфікація: погроза вбивством щодо президента України (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Стаття 346 ККУ "Погроза чи насильство щодо державного чи громадського діяча" - карається позбавленням волі на термін до п'яти років.

В інформації ДБР не зазначено імен та прізвищ нардепа і громадянки України, щодо яких направлено проекти підозр.

Водночас, раніше повідомлялося, що Зеленський під час спілкування з добровольцями у Золотому Луганської області наприкінці жовтня говорив на підвищених тонах. Після цього на сторінці волонтера Марусі Звіробій у Facebook було оприлюднено трансляцію, в якій вона, а також нардеп від фракції "Євросолідарність" Софія Федина обговорювали візит Зеленського до Золотого.

Спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що некоректні висловлювання Федини розгляне комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.

Нардеп Качура (фракція "Слуга народу") подав до правоохоронних органів заяву на депутата Федину через її некоректні висловлювання на адресу Зеленського, а 1 листопада повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за його заявою щодо некоректних висловлювань Федини і Звіробій на адресу Зеленського.

1 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка підтвердив факт розслідування кримінального провадження, в якому фігурує Федина.

Рябошапка наголосив, що йдеться про "фактову справу за цим повідомленням у Facebook".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА