18:18 26.11.2019

Посол Франції заявив про підтримку України напередодні "нормандського саміту"

2 хв читати
Посол Франції заявив про підтримку України напередодні "нормандського саміту"

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен заявляє про підтримку України, її територіальної цілісності, суверенітету та європейського вибору, і підтвердив рішучість французького керівництва отримати позитивний результат саміту у "нормандському форматі" 9 грудня.

Як повідомляється на сайті Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України у вівторок, про це де Понсен заявив під час зустрічі з секретарем РНБО Олексієм Даніловим.

Секретар РНБО України висловив думку, що доки РФ не виконає свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей і не припинить незакону окупацію частин території України, будь-яке зміцнення співпраці провідних європейських країн із агресором буде контпродуктивним і стимулюватиме РФ тиснути на Україну.

При цьому Данілов наголосив, що Україна виконала всі необхідні умови для того, щоб відбувся саміт у "нормандському форматі". "Разом ми очікуємо зустрічних кроків Росії під час переговорів", - сказав він.

Секретар РНБО наголосив, що президент України Володимир Зеленський вважає важливим під час зустрічі у "нормандському форматі" досягти домовленостей щодо термінів звільнення всіх незаконно утримуваних українських громадян, про досягнення перемир'я та стійкого припинення вогню, про повернення Україні контролю над державним кордоном із РФ.

"13 тисяч людських жертв цієї війни - факт, з яким мають рахуватися всі. Це наша земля, а російським військам час додому... Цей мир потрібен не лише Україні, а й Європі. Наше спільне завдання - закінчити цю війну", - додав він.

Данілов подякував французькій стороні за політичну підтримку України у протидії російській агресії, зокрема, у рамках "нормандського формату".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА