20:56 27.11.2019

Пристайко порадив Apple не займатися глобальною політикою після рішення позначати для росіян Крим територією РФ

3 хв читати
Пристайко порадив Apple не займатися глобальною політикою після рішення позначати для росіян Крим територією РФ

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко відреагував на рішення американської корпорації Apple маркувати у своїх застосунках для російських користувачів анексований український Крим, як частину території Російської Федерації, зазначивши, що глобальна політика не є сильною стороною цієї компанії.

"Айфони - відмінні продукти. А якщо серйозно, Apple, будь ласка, будь ласка, займайтеся високими технологіями та сферою розваг. Глобальна політика - не ваша сильна сторона", - написав Пристайко у своєму акаунті у Twitter у середу ввечері.

Також глава МЗС на прикладі пояснив американській корпорації, що для України означають такі дії.

"Дозвольте мені пояснити вашою термінологією, Apple. Уявіть, що ви кричите про те, що ваш дизайн і ідеї, вашу роботу й частинку вашого серця вкрав ваш найлютіший ворог, а комусь недосвідченому немає ніякого діла до вашої болю. Ось що відчуваєш, коли ви називаєте Крим російською землею", - наголосив міністр.

Раніше в середу представники компанії Apple на зустрічі з головою комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Василем Піскарьовим повідомили про внесення правок до продуктів компанії. "Apple внесла свої поправки в географічні назви суб'єкта - Криму - і міста федерального значення - Севастополя. Приведено у відповідність з Конституцією РФ", - сказав Піскарьов журналістам.

За його словами, компанія на зустрічі надала візуальні докази внесених нею змін. Депутат додав, що в Держдумі "й надалі контролюватимуть, щоб не було повернення назад".

Піскарьов нагадав, що переговори на цю тему з представниками компанії Apple тривали з травня поточного року. Представники компанії неодноразово просили продовжити їм термін на внесення змін. Держдума нагадувала, що позначення Криму як території України, як це було спочатку, за російським законодавством є кримінальним злочином. На певному етапі переговорів із Держдумою компанія просто зняла згадування України й не поставила згадування Росії.

Отже, нині в застосунках Apple Maps і Weather російські користувачі бачать Крим як частину території РФ. При використанні застосунків в інших країнах світу Крим і далі позначається як невизначена територія, яка не належить ні Росії, ні Україні.

В Україні офіційною датою початку окупації півострова військами Російської Федерації визначено 20 лютого 2014 року.

27 березня 2014 року було скликано спеціальне засідання Генасамблеї ООН для розгляду питання збройної окупації Росією території України, а саме Кримського півострова. На ньому відкритим голосуванням країн-членів ООН, 100 з яких висловилися "за", 11 - "проти", а 58 країн "утрималися", було затверджено резолюцію ГА ООН про територіальну цілісність України №68/262.

Згідно з резолюцією, ГА ООН підтверджує суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах і не визнає законності будь-якої зміни статусу Автономної Республіки Крим та статусу м. Севастополя.

Резолютивна частина документа складається з шести пунктів. У ній Генеральна Асамблея підтверджує свою прихильність суверенітету, політичній незалежності, єдності та територіальній цілісності України "в її міжнародно визнаних кордонах", закликає всі держави відмовитися і утримуватися від дій, спрямованих на часткове або повне порушення національної єдності та територіальної цілісності України, заявляє про незаконність кримського референдуму й закликає всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати зміни статусу АР Крим та м. Севастополя на основі минулого 16 березня 2014 року референдуму й утримуватися від будь-яких дій, які можна було б витлумачити як таке визнання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА