11:23 28.11.2019

Ставлення українців до Зеленського, Гончарука та Разумкова за листопад погіршилося, як і оцінка дій очолюваних ними інституцій

4 хв читати
Ставлення українців до Зеленського, Гончарука та Разумкова за листопад погіршилося, як і оцінка дій очолюваних ними інституцій

Ставлення українців до президента України Володимира Зеленського, прем'єра Олексія Гончарука та спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова продовжує знижуватися, як і оцінки громадянами дій глави держави, Кабміну та парламенту, свідчать результати соцопитування, проведеного наприкінці листопада Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з оприлюдненим у четвер релізом із результатами соцопитування, до Зеленського позитивно ставляться наприкінці листопада 52% опитаних, негативно - 19%. Соціологи зазначають, що протягом осені частка тих, хто ставиться до Зеленського позитивно, зменшувалася: 73% у вересні, 66% - у жовтні, 64% на початку листопада, 52% - наприкінці листопада. Частка тих, хто ставиться до Зеленського негативно, протягом осені, навпаки, зростала: 7% у вересні, 9% в жовтні, 12% на початку листопада, 19% наприкінці листопада.

До Гончарука позитивно ставляться наприкінці листопада 11% опитаних, негативно - 25%. Протягом осені зменшувалася частка тих, хто не знає Гончарука: 49% у вересні, 48% - у жовтні, 40% на початку листопада, 36% - наприкінці листопада. Водночас збільшувалася кількість тих, хто ставиться до нього негативно: 9% у вересні, 14% - в жовтні, 18% на початку листопада, 25% - наприкінці листопада.

До Разумкова позитивно ставляться наприкінці листопада 24% опитаних, негативно - 16%. Частка тих, хто ставиться до нього негативно, значно зросла наприкінці листопада порівняно з початком листопада: 16% і 9%.

"Оцінка дій президента України порівняно з початком листопада наприкінці місяця погіршилася: на 10 процентних пунктів стало менше тих, хто схвалює його роботу (з 64% до 54%), і на 13 процентних пунктів зросла частка тих, хто не схвалює (з 23% до 36%)", - ідеться в релізі.

Також порівняно з початком листопада наприкінці місяця погіршилася оцінка роботи уряду: на 7 процентних пунктів стало менше тих, хто схвалює його роботу (44% і 37%), і на 11 процентних пунктів стало більше тих, хто не схвалює роботу Кабміну (з 37% до 48%). "Оцінка роботи уряду погіршується з жовтня", - зазначають соціологи.

Оцінка роботи парламенту порівняно з початком листопада наприкінці місяця теж погіршилася: на 9 процентних пунктів стало менше тих, хто схвалює його роботу (45% і 36%) і на 12 процентних пунктів стало більше тих, хто не схвалює роботу ВР (з 40% до 52%). "Оцінка роботи ВР погіршується з жовтня", - додали в КМІС.

Крім цього, соціологи дізналися ставлення українців до інших відомих політичних діячів України.

Так, наприкінці листопада до п'ятого президента України, лідера партії "Євросолідарність" Петра Порошенка позитивно ставляться 12% опитаних, негативно - 64%. До лідерки партії "Батьківіщна" і однойменної парламентської фракції Юлії Тимошенко позитивно ставляться 20% респондентів, негативно - 41%.

До лідера партії "Голос" нардепа Святослава Вакарчука позитивно ставляться 23% опитаних, негативно - 32%. Показники співголови парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка приблизно такі самі, як у Вакарчука: 23% ставляться до нього позитивно, 33% - негативно. До голови політради "ОПЗЖ" нардепа Віктора Медведчука позитивно ставляться 15% учасників дослідження, негативно - 44%. До співголови фракції "ОПЗЖ" у ВР Вадима Рабіновича позитивно ставляться 15% тих, хто взяв участь у дослідженні, негативно - 41%.

До лідера партії "Народний фронт", екс-прем'єра Арсенія Яценюка позитивно ставляться 9% опитаних, негативно - 59%. До лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока позитивно ставляться 11% респондентів, негативно - 47%.

Крім того, згідно з опитуванням, "оцінюючи заяву лідера партії "Слуга народу" Корнієнка про те, що їхня фракція підтримає зняття недоторканності з народного депутата, п'ятого президента України Петра Порошенка, якщо такий запит надійде до Верховної Ради, 74% опитаних певною мірою підтримали це рішення, 21% не підтримали".

КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України з 22 по 25 листопада. До вибірки не включаються території, тимчасово не контрольовані владою України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%. Частина даних цього дослідження порівнюються з результатами опитувань КМІС, проведених з 4 по 7 листопада, з 9 по 11 жовтня і з 6 по 19 вересня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА