14:57 28.11.2019

"Євросолідарність" просить СБУ розслідувати заяву Оржеля про пряме постачання газу з РФ

2 хв читати
"Євросолідарність" просить СБУ розслідувати заяву Оржеля про пряме постачання газу з РФ

Депутати фракції "Європейська солідарність" направили до Служби безпеки України заяву про скоєння міністром енергетики та захисту довкілля Олексієм Оржелем кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 110 КК України.

"25 листопада 2019 року міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Анатолійович Оржель під час презентації запланованих на 2019-2020 рр. змін у сфері енергетики та екології To do list у Києві повідомив про те, що в уряді можуть розробити механізм реалізації прямого постачання газу з Росії в Україну... Тому ініціативи і заяви Оржеля віддзеркалюють позицію вищого керівництва країни-агресора і сприяють підривній діяльності РФ проти України", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті партії в четвер.

У політсилі вважають, що заяви Оржеля про відновлення прямих закупівель газу з Росії є серйозною загрозою національній безпеці і можуть містити елементи державної зради.

"Так званий "дешевий газ" - це механізм російського політичного тиску, руйнування системи нашої національної безпеки, загроза втрати суверенітету. І також це джерело колосальної корупції. Енергетична безпека - безпосередня складова національної безпеки нашої країни", - йдеться в заяві.

У "Євросолідарності" зазначають, що в діях міністра є склад кримінального злочину передбаченого ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України.

"Прошу: прийняти дану заяву та протягом 24 годин внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань; розпочати розслідування кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України. Надати документ, що підтверджує прийняття цієї заяви і її реєстрацію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Після завершення попереднього розслідування матеріали справи направити до суду", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА