19:06 28.11.2019

У "Євросолідарності" розкритикували ідею створення спецоргану для розслідування злочинів під час війни на Донбасі

1 хв читати
У "Євросолідарності" розкритикували ідею створення спецоргану для розслідування злочинів під час війни на Донбасі

Народний депутат фракції "Європейська солідарність", колишній командир Десантно-штурмових військ Збройних сил України Михайло Забродський заявив про неприпустимість створення в Україні окремого державного органу, завданням якого буде розслідування злочинів, скоєних за час російської військової агресії.

"Будь-який створюваний спеціальний орган опосередковано передбачає під собою особливий статус. Виникає запитання: а чому для людей, які взяли у руки зброю та збройним шляхом чинили опір законній владі, має бути якийсь особливий орган? Я не можу зрозуміти цього і бачу в цьому тільки потурання агресору", - заявив Забродський у четвер на спільній прес-конференції з питання пріоритетних завдань зустрічі у "нормандському форматі".

Раніше у ЗМІ було опубліковано "концепцію перехідного правосуддя", яку розробили правозахисники та представники влади. Обговорення документа відбулося 20 листопада за участю генерального прокурора Руслана Рябошапки, його заступника Гюндуза Мамедова та всіх шести членів робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, яка входить до комісії з питань правової реформи при президентові України; очікується, що концепція буде у майбутньому затверджена указом глави держави.

Концепція пропонує покарання злочинців, люстрацію керівників окупаційних адміністрацій, повернення майна, виплату компенсації та відновлення прав жертв і постраждалих, створення спеціального незалежного органу "з відновлення істини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА