12:15 29.11.2019

Зеленський підписав закон, що вводить нову шкалу військових звань у ЗСУ

2 хв читати
Зеленський підписав закон, що вводить нову шкалу військових звань у ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що вносить зміни до статутів Збройних сил і низки законів, що регулюють порядок виконання військового обов'язку громадянами.

"29.11.2019. Повернуто з підписом від президента", - йдеться на сайті парламенту в карті законопроекту №0906 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби)".

Як повідомлялося, Верховна Рада 17 жовтня ввела нову шкалу військових звань для сержантського та старшинського складу ЗСУ.

Відповідно до ухваленого закону, у ЗСУ скасовуються військові звання "прапорщик, старший прапорщик" (мічман, старший мічман) і запроваджуються нові звання "рекрут", "штаб-сержант" (штаб-старшина), "майстер-сержант" і "головний майстер-сержант" (корабельні - "старший майстер-старшина", "головний майстер-старшина"). Крім того, передбачається поділ сержантського та старшинського складу на молодший і старший склади.

Закон вносить зміни до статутів Збройних сил України та закони "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про військову службу правопорядку у Збройних силах України".

У пояснювальній записці зазначено, що ухвалення цього закону дасть змогу удосконалити порядок виконання військового обов'язку громадянами України, реалізувати запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу ЗСУ, забезпечивши їх відповідність еквівалентній колонці NATO Code згідно із STNAG 2116, підвищити роль сержантського і старшинського складу ЗСУ в навчанні та вихованні підлеглого особового складу та в підготовці й виконанні ними завдань за призначенням, створить додаткові мотиваційні чинники для проходження громадянами України військової служби за контрактом та сприятиме переходу ЗСУ на професійну основу, за зразком армії західноєвропейського зразка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА