17:56 29.11.2019

У Миколаєві "Наш край" не допустив третьої спроби голови ОДА Стадніка зняти голову облради

2 хв читати
У Миколаєві "Наш край" не допустив третьої спроби голови ОДА Стадніка зняти голову облради

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олександр Стаднік у четвер вкотре не зміг відправити у відставку голову обласної ради Вікторію Москаленко, не зібравши для цього необхідної кількості депутатів, повідомляє місцеве інтернет-видання "НикВести".

"Планувалося, що засідання розпочнеться о 10:00, проте цього не сталося. Депутати декілька годин засідали на четвертому поверсі будівлі облради, у малому залі Миколаївської ОДА за участю губернатора Олександра Стадніка та співробітників облдержадміністрації, але так і не зібрали голосів", - йдеться у замітці видання у четвер.

Про те, що сесія облради у четвер так і не відбулася та про причини цього написав на своїй сторінці у Facebook журналіст видання Олег Деренюга.

"Перше. Сесія так і не зібралася. Губернатор утретє дав у штангу, не зміг домовитися з місцевими депутатами та провалив зняття голови Миколаївської обласної ради, показавши у такий спосіб свою неспроможність і безпорадність. Друге. Це яскравий приклад того, що з місцевою владою потрібно рахуватися, а не намагатися "нахилити" її з Києва. Особливо, коли не володієш достатнім авторитетом. Третє. Мене складно дорікнути у будь-якій симпатії до Юрія Кормишкіна, але сьогодні можна констатувати, що саме фракція "Наш край", публічно перейшовши в опозицію, не дала змогу "варягу"-губернатору переламати облраду через коліно", - написав Деренюга.

У замітці "НикВести" зазначається, що вже декілька тижнів голова Миколаївської ОДА займається збором голосів за відставку голови обласної ради Москаленко. Стаднік ініціював питання про відставку голови облради на початку листопада, але тоді на сесію, яка відбулася 7 листопада, це питання до порядку денного внести не вдалося. Наступна сесія мала відбутися 26 листопада, проте для її проведення депутати не змогли набрати потрібної кількості голосів.

У підсумку тоді Москаленко вирішила перенести засідання на 3 грудня. Група депутатів, які підтримують Стадніка, ухвалила рішення зібрати засідання у четвер, 29 листопада, щоб там проголосувати за зняття Москаленко. Але депутати, так і не зібравши голоси, розійшлися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА