15:53 01.12.2019

Виведення Кривоноса зі складу ряду міжвідомчих комісій і груп не має політичної складової, стверджують в РНБО

2 хв читати
Виведення Кривоноса зі складу ряду міжвідомчих комісій і груп не має політичної складової, стверджують в РНБО

У Раді національної безпеки і оборони України наголошують, що Сергій Кривонос залишається заступником секретаря РНБО, а його виведення п'ятничним указом президента зі складу низки міжвідомчих комісій та груп пов'язано з перерозподілом функціональних обов'язків.

"Його виведення із складу низки міжвідомчих комісій та груп пов'язано з перерозподілом функціональних обов'язків, і є робочим процесом, який не має ніякої політичної складової", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в неділю на сайті РНБО.

Також у Раді зазначають, що Кривонос є прикомандированим до Апарату РНБО з Міністерства оборони, "і може бути повернутий у розпорядження міністра оборони України відповідно до поставлених завдань".

Як повідомлялося, 8 листопада Кривонос заявив, що секретар РНБО Олексій Данилов не бачить його у своїй команді і вирішити це питання зможе тільки Зеленський. "Як буде далі? Чесно скажу, враховуючи позицію секретаря РНБО, який не бачить мене в РНБО... Я відповів пану Данилову, що прерогатива призначення заступника і секретаря належить президенту, тому я сподіваюся на швидку зустріч з президентом, щоб розставити всі крапки над "і" і просто запитати: чи потрібен я на цій посаді. Я готовий відзвітувати, що зроблено і що ми плануємо зробити", - сказав Кривонос.

Він наголосив, що, як військова людина, на будь-якому місці, де це необхідно, виконуватиме свою роботу щодо захисту української держави.

За словами Кривоноса, роль Ради національної безпеки і оборони необхідно значно посилити. Він наголосив, що, передусім треба підняти рівень відповідальності і працездатності. Кривонос вважає, що за останні три-чотири місяці позитивний рівень сприйняття РНБО в суспільстві був втрачений. "Один (секретар РНБО Олександр Данилюк – ІФ) пішов у відставку, інший прийшов - починає організовувати нову команду...певні призначення... радників, крім негативу в суспільстві нічого не мають", - сказав він.

29 листопада президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив заступника секретаря РНБО Кривоноса від виконання обов'язків голови міжвідомчої робгрупи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави та вивів його зі складу Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА