19:01 02.12.2019

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про невідкладні заходи щодо гарантування енергетичної безпеки

2 хв читати
Зеленський ввів у дію рішення РНБО про невідкладні заходи щодо гарантування енергетичної безпеки

Президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки.

Текст указу №874/2019 було оприлюднено на офіційному сайті президента.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: 1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 2 грудня 2019 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки", - зазначається в тексті документа.

Відповідним рішенням РНБО доручила створити Раду експертів з питань енергетичної безпеки як консультативний орган при РНБО. Секретар РНБО зобов'язується в місячний термін подати на затвердження президенту проект Положення про Раду експертів з питань енергетичної безпеки при РНБО.

Крім того, Кабінету Міністрів України доручено внести на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо створення мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів з урахуванням вимог Європейського Союзу до 1 квітня 2020 року. Також Кабміну доручено розробити нову редакцію Кодексу України про надра та законопроект щодо актуалізації положень Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року в питаннях збільшення обсягів видобутку природного газу, нафти, сланцевого газу та метану.

Також РНБО доручила уряду до 1 січня 2020 року вжити заходів для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам державних шахт і запобігання виникненню такої заборгованості в майбутньому.

Окрім, того Кабміну, зокрема, належить затвердити фінансовий план "Нафтогазу України" на 2019 рік з урахуванням чинного держбюджету і фінансовий план "Нафтогазу" на 2020 рік.

Центральним органам виконавчої влади доручається в місячний термін подати Антимонопольному комітету України інформацію щодо порушень суб'єктами господарювання законодавства про захист економічної конкуренції на енергетичних ринках. Антимонопольний комітет, у свою чергу, зобов'язаний здійснити в установленому порядку розслідування порушень і вжити відповідних заходів реагування.

Також указ скасовує два видані у 2014 році укази - указ в.о. президента України Олександра Турчинова від 1 травня 2014 року №448 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2014 року "Про стан забезпечення енергетичної безпеки у зв’язку з ситуацією щодо постачання природного газу в Україну" та указ п'ятого президента України Петра Порошенка від 14 листопада 2014 року №876 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 року "Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/2015 року".

Указ набуває чинності від дня його оприлюднення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА