14:03 03.12.2019

ВР прийняла в 1-му читанні законопроект із поправками до податкового законодавства №1209-1

2 хв читати
ВР прийняла в 1-му читанні законопроект із поправками до податкового законодавства №1209-1

Верховна Рада прийняла за основу законопроект із поправками до податкового законодавства №1209-1 про правила контролю трансфертного ціноутворення (ТЦО), оподаткування контрольованих іноземних компаній (КІК), обмеження щодо фінансових операцій із пов'язаними особами.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", проект закону підтримали 250 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

"Під час підготовки до першого читання і навіть зараз, коли законопроект внесено на розгляд до зали, в нас не припиняється робота над ним, і ми вже досягли певного компромісу з бізнесом щодо низки норм", - сказав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу") з трибуни Верховної Ради.

Як зазначив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк, законопроект потребує доопрацювання до другого читання.

"До законопроекту було багато зауважень. Наприклад, стосовно регулювання держпідприємств. І практично одноголосно вирішили, що цей розділ потрібно переглядати. Те саме стосується і інших частин законопроекту", - сказав Железняк.

Як повідомлялося, законопроект №1209-1 є технічним законопроектом до проекту закону №1210-1 із поправками до Податкового кодексу.

Хоча президент Володимир Зеленський визначив законопроекти як невідкладні, бізнес розкритикував документ, зокрема, щодо норм про оподаткування експортних операцій за ставкою 20% ПДВ (оподатковувати різницю собівартості та ціни продажу), вилучення з Податкового кодексу положення про особисту відповідальність податкових інспекторів, збільшення штрафних санкцій за порушення термінів реєстрації податкових накладних, навіть за неоподатковуваними та пільговим операціями, оподаткування курсових різниць.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА