16:06 03.12.2019

Глава Єврокомісії запевнила Зеленського в підтримці територіальної цілісності, реформ в Україні та співробітництві в контексті надання макрофінансової допомоги

2 хв читати
Глава Єврокомісії запевнила Зеленського в підтримці територіальної цілісності, реформ в Україні та співробітництві в контексті надання макрофінансової допомоги

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові привітав президента Європейської Комісії Урсулу фон дер Ляєн із початком роботи нового складу Єврокомісії та побажав успіхів у реалізації намічених пріоритетів, повідомляє прес-служба глави держави.

"Сподіваюся, що за вашого лідерства провідна роль Європейського Союзу в підтримці реформ і захисту територіальної цілісності та суверенітету України тільки зміцнюватиметься", - зазначив глава Української держави в розмові з главою Єврокомісії.

Зеленський запевнив фон дер Ляєн у незмінності євроінтеграційного курсу України та поінформував про результати активізації реформ і виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Лідери погодилися продовжувати реалізацію домовленостей, досягнутих під час ХХІ саміту Україна-ЄС. Ішлося, зокрема, про перспективи укладення угоди між Україною та ЄС про так званий промисловий безвіз і візит відповідної оціночної місії в Україну на початку 2020 року.

Глава Єврокомісії підтвердила готовність ЄС і надалі підтримувати Україну в процесі реформ, а також співпрацювати в контексті надання Україні макрофінансової допомоги.

Крім того, вони обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі. Зеленський повідомив фон дер Ляєн про перебіг підготовки до зустрічі в "нормандському форматі".

Глава Єврокомісії, зі свого боку, запевнила, що ЄС продовжуватиме безумовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

"Санкції ЄС залишатимуться прив'язаними до повного виконання Мінських домовленостей і мають бути продовжені під час наступного засідання Європейської ради", - зазначила вона.

Лідери погодили графік політичного діалогу та пріоритети двосторонньої співпраці на найближчі місяці. Зеленський запросив фон дер Ляєн відвідати Україну найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА