16:18 03.12.2019

Громадська рада при Держкомтелерадіо просить доопрацювати законопроект №0931 через можливий вплив на об'єктивність у журналістиці

1 хв читати
Громадська рада при Держкомтелерадіо просить доопрацювати законопроект №0931 через можливий вплив на об'єктивність у журналістиці

Громадська рада при Державному комітеті України з питань телебачення та радіомовлення (Держкомтелерадіо) звернулася до комітету Верховної Ради з питань свободи слова із закликом направити на доопрацювання законопроект №0931, положення якого нібито можуть загрожувати свободі вираження поглядів і переконань, а також об'єктивній журналістиці.

"Громадська рада при Держкомтелерадіо затвердила звернення до комітету Верховної Ради України з питань свободи слова з проханням повернути проект закону №0931 від 29.08.2019 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу)" на доопрацювання", - йдеться в повідомленні прес-служби Держкомтелерадіо.

Зазначено, що занепокоєння громадськості викликала перспектива розширення повноважень уповноваженого Верховної Ради з прав людини, якому надаватиметься право видавати за результатами розгляду звернень осіб або груп осіб обов'язкові для виконання вимоги (приписи) щодо усунення порушень законодавства у сфері відвертання та протидії дискримінації.

"Таким чином, будь-які слова або критичні судження журналіста у матеріалі можуть бути розтлумачені як дискримінація, множинна дискримінація або дискримінація за асоціацією за будь-якими ознаками. А це потенційно гарантує притягнення до відповідальності і накладення штрафів", - йдеться у зверненні громадської ради при Держкомтелерадіо.

Згідно з повідомленням, на думку медійних громадських організацій, такі зміни в законодавстві загрожуватимуть свободі вираження поглядів і переконань, а також об'єктивній журналістиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА