16:48 03.12.2019

Зеленський анонсував запуск держпрограми "Повертайся і залишайся" з кредитами в 1,5 млн грн для розвитку власної справи під 5, 7 і 9% на п'ять років

2 хв читати
Зеленський анонсував запуск держпрограми "Повертайся і залишайся" з кредитами в 1,5 млн грн для розвитку власної справи під 5, 7 і 9% на п'ять років

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск нової державної програми "Повертайся і залишайся".

"Дорогі українці, під час своєї інавгурації я казав про те, що нас українців у всьому світі 65 мільйонів, і ви дуже потрібні нашій державі, ваші знання, таланти та ментальні цінності. Ми дуже хочемо, щоб ви повернулися додому. Ми також дуже хочемо, щоб і ті, хто опустив руки, на жаль, і планує поїхати з України, залишилися", - сказав він у відеозверненні, опублікованому у вівторок на його сторінці в Facebook.

Зеленський зазначив, що першим етапом цієї програми будуть доступні кредити для початку власної справи, для тих, хто хоче розпочати або розширити власний бізнес.

"Сума кредиту 1,5 млн грн, на п’ять років, ставки наступні: 5% - для діючого або нового бізнесу, який створить мінімум два робочі місця; 7% - для нового бізнесу або діючого з виручкою до 25 млн грн, які не створюють нові робочі місця, але якщо ви наймаєте нового працівника, за кожного ставка буде знижуватися на 0,5%; і 9% - для тих, хто вже працює, має виручку від 25 до 50 млн грн і хоче розширити власну справу", - розповів він.

Президент зазначив, що найближчим часом з'явиться детальна інформація про умови та механізми, за якими ця програма працюватиме, а також про наступні її етапи.

"У нас ще багато цікавих ідей. Якщо ви давно хотіли відкрити власну кав'ярню, автосервіс або барбершоп, або розширити свою крамничку, сироварню або виробництво меблів, та власне будь-яку справу, - будь ласка, повертайтеся і залишайтеся, 5%, давайте будувати успішну і квітучу Україну. І давайте зробимо це разом!", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА