18:50 03.12.2019

ВР ухвалила закон про скасування держмонополії на виробництво спирту

2 хв читати
ВР ухвалила закон про скасування держмонополії на виробництво спирту

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому президентський законопроект №2300 про скасування з 1 липня 2020 року державної монополії на виробництво спирту.

Відповідний законопроект у вівторок підтримали 284 народних депутати.

За нього проголосували 229 депутатів фракції "Слуга народу", 3 - "Батьківщини", 19 - "Голосу", 14 - депутатської групи "За майбутнє" та 19 позафракційних.

Законопроект №2300 "Про внесення змін до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року.

Крім того, законопроект надає можливість суб'єктам господарювання незалежно від форми власності виробляти спирт за наявності відповідної ліцензії, а також передбачає повну лібералізацію експорту спирту з України.

Ліцензію на виробництво спирту видають підприємствам, які мають встановлені цілодобові системи відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції. Відключення систем відеоспостереження є підставою для відмови у видачі ліцензії або її відкликання, зазначається у документі.

Водночас для захисту вітчизняного товаровиробника законопроект передбачає, що імпорт спирту до 1 січня 2022 зможуть здійснювати лише уповноважені Кабінетом Міністрів держпідприємства.

Крім того, законопроект передбачає до 1 липня 2021 року заборону введення в експлуатацію нових об'єктів виробництва спирту та вводить зобов'язання на цей період про збереження робочих місць у розмірі 70% штату на приватизованих підприємствах.

Законопроект також запроваджує обов'язкову денатурацію біоетанолу бензином від 1-10% для використання на внутрішньому ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА