18:56 03.12.2019

В "ОПЗЖ" чекають від зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі наближення до миру на Донбасі шляхом амністії та надання особливого статусу регіону - Волошин

2 хв читати
В "ОПЗЖ" чекають від зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі наближення до миру на Донбасі шляхом амністії та надання особливого статусу регіону - Волошин

У парламентській фракції "Опозиційна платформа - За життя" очікують позитивного результату від майбутнього саміту лідерів країн "нормандського формату" в Парижі 9 грудня, який наблизить Україну до встановлення миру на Донбасі, заявляє народний депутат Олег Волошин ("ОПЗЖ").

"Я дуже сподіваюся, що після зустрічі у Парижі, і багатоформатної, і, можливо, буде окрема зустріч із (президентом РФ Володимиром - ІФ) Путіним, (президент України Володимир - ІФ) Зеленський вийде з однією фразою: "Шановні громадяни України, я обіцяв забезпечити мир і я його забезпечу. Я домагатимусь від Росії виконання її частини Мінських угод, але ви, дорогі депутати, подобається чи не подобається, сідайте та голосуйте за амністію та за особливий статус. Якщо цього не буде, не буде миру", - сказав Волошин агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Києві.

На його думку, інший розвиток подій уявити неможливо. Нардеп висловив переконання, що Донбас без надання цьому регіону особливого статусу до складу України не повернеться.

Водночас Волошин побоюється, щоб після переговорів у Парижі ситуація не погіршилася, що можливо, якщо Зеленського переконають переглянути або відмовитися від угод, підписаних у Мінську.

Однак він висловив упевненість, що до відмови від Мінських угод справа не дійде.

"Якщо якимось чином переглядати, намагатися переглядати Мінські угоди, то, як я чітко знаю зі спілкування з німецькими та французькими дипломатами, наші європейські партнери це сприйматимуть, як зрив власне Мінського процесу з вини Києва", сказав нардеп.

Він наголосив, що базові положення Мінських угод у сприйнятті європейських партнерів України не підлягають перегляду.

"Будь-які розмови на тему того, що у 2014 і 2015 роках все було тяжко, нині по-іншому, давайте сядемо зараз, інше підпишемо - всі розуміють, що цього не буде ніколи. Москва на це не піде, а відповідно криза затягнеться ще на нескінченний час", - сказав Волошин.

За його словами, наслідками таких розмов може стати початок зняття санкцій із Російської Федерації.

"Почнуть знімати санкції, і ми у підсумку залишимося сам на сам зі своїми проблемами. Російська Федерація та європейські країни налагодять між собою повноцінну співпрацю та діалог, поступово відновлять довіру, а Україна залишиться з невирішеним конфліктом на Донбасі, чого допустити у жодному разі не можна", сказав Волошин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА