12:47 04.12.2019

У постанові ВР щодо ПДЧ в НАТО враховано всі рекомендації МЗС України - заступник міністра Божок

2 хв читати
У постанові ВР щодо ПДЧ в НАТО враховано всі рекомендації МЗС України - заступник міністра Божок

У постанові Верховної Ради про надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО враховано всі рекомендації Міністерства закордонних справ України, повідомив заступник глави МЗС Єгор Божок.

"На прохання профільного комітету МЗС підключилося до цієї роботи. Тобто від нас попросили рекомендації, чи вважаємо ми доцільним ухвалювати цю заяву, і якщо так, то в якій редакції. І остання редакція, яку було схвалено вчора (3 грудня - ІФ), є тим варіантом, який враховує всі пропозиції та рекомендації МЗС України, і яку, я наголошую, одноголосно схвалив комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва минулого тижня", - сказав Божок в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у середу.

Заступник міністра наголосив, що всі представники фракцій "Слуга народу", "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" одноголосно проголосували за проект заяви, який парламент ухвалив учора.

"Важливо те, що, незважаючи на всі спекуляції, істерію, пошуки сенсацій, які відбувалися навколо цього питання останнім часом, ця заява засвідчила, що питання членства України в ЄС і НАТО є консолідуючим", - повідомив він.

Божок нагадав, що в декларації саміту НАТО в Бухаресті в 2008 році зазначено, що глави держав і урядів альянсу визнають заявки України та Грузії на приєднання до ПДЧ, і це наступний крок на їх прямому шляху до членства в НАТО.

"Наша мета - нагадати керівникам зовнішньополітичних відомств країн-членів НАТО за допомогою їхніх парламентів, що у них є невиконане завдання, що терміни прострочені" - зазначив він.

Говорячи про те, що на сайті парламенту у вівторок було розміщено помилковий текст заяви, Божок зазначив, що "це була перша редакція, яку секретаріат Верховної Ради за якимись регламентними вимогами оприлюднив". Крім того, оскільки парламент голосував за останньою редакцією у вівторок після 18:00, відповідно до внутрішнього регламенту заява може з'явитися на сайті тільки в середу, починаючи з 9:00.


Повний текст інтерв'ю з Єгором Божком буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА