13:28 04.12.2019

Зеленський має намір обговорювати в Парижі обмін "всіх на всіх", місцеві вибори в ОРДЛО тільки за законами України, формат і терміни повернення контролю над кордоном з РФ

2 хв читати
Зеленський має намір обговорювати в Парижі обмін "всіх на всіх", місцеві вибори в ОРДЛО тільки за законами України, формат і терміни повернення контролю над кордоном з РФ

Президент України Володимир Зеленський очікує, що за підсумками зустрічі в "нормандському форматі" 9 грудня в Парижі не лише буде підписано комюніке лідерів держав, а й будуть порушені й можуть бути конкретно вирішені деякі важливі питання для врегулювання ситуації на Донбасі.

"Комюніке це обговорювали ще у вересні представники всіх сторін. Минув час, багато змінилося, тому справді, напевно, будуть ті питання, які є в комюніке, але я очікую більш розгорнутих відповідей, і не просто слів, а дій, із термінами", - сказав він у середу на брифінгу після зустрічі з прем'єром Швеції Стефеном Левеном, відповідаючи на запитання про свої очікування щодо результатів зустрічі в Парижі.

Зеленський наголосив, що хотів би досягти домовленості про великий обміні "всіх на всіх".

Президент України вважає, що "якщо всі сторони захочуть припинення війни так, як цього хочемо ми", то вдасться досягти серйозних результатів про "виведення всіх військ, незаконних озброєнь". "Це також дуже важливе питання, і я хотів би розуміти хоча б рамки цих термінів", - додав він.

Зеленський також упевнений, що на зустрічі порушуватиметься питання можливості місцевих виборів в ОРДЛО. "Для нас найголовніше, щоб це відбувалося за законодавством України, щоб там були представлені всі наші партії, не тільки наші, а й іноземні спостерігачі, й був відкритий безпечний доступ журналістам", - наголосив він.

Крім того, Зеленський має намір порушити питання про формат і терміни передання українського кордону на Донбасі під український контроль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА