16:56 04.12.2019

Союзники з НАТО спільні в діях, попри розбіжності в риториці - Столтенберг

2 хв читати
Союзники з НАТО спільні в діях, попри розбіжності в риториці - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що союзники альянсу одностайні, як завжди, незважаючи на публічні розбіжності.

Так, у середу в Лондоні на прес-конференції, яка відбулася після зустрічі глав держав і урядів країн-членів НАТО, він прокоментував словесну перепалку між президентами Франції і Туреччини Еммануелем Макроном і Реджепом Ердоганом про "НАТО в комі", як і нападки на союзників з боку президента США Дональда Трампа.

"Розбіжності в НАТО були стільки, скільки існує цей альянс. Ми - 29 різних країн з обох боків Атлантики з різною історією, різною географією, різними політичними силами при владі. Звісно, будуть розбіжності. Якби було інакше, було б дуже дивно. Сила НАТО в тому, що ми завжди були здатні подолати ці відмінності й потім об'єднатися навколо нашої мети - захищати й охороняти одне одного. Це саме те, що ми робимо сьогодні", - заявив Столтенберг.

Генсек НАТО констатував, що сьогодні союзники "довели, що НАТО виконує своє призначення".

"Я був політиком багато років. І політиків часто критикують за те, що вони хороші в риториці й погані в реальних справах. У НАТО все навпаки. Риторика не завжди хороша, але реальні справи - ідеальні", - наголосив Столтенберг.

При цьому він зазначив, що "незгоди завжди привертатимуть більше уваги, ніж згоди. Це те, як працює наше вільне суспільство".

"Я не скаржуся. Це лише факт", - додав він.

Генсек розповів, що нинішня зустріч "відбулася в дуже хорошій атмосфері, була дуже конструктивною і передусім була дуже продуктивною".

"Ми знову ухвалили багато рішень. Це була хороша, продуктивна і конструктивна зустріч глав держав і урядів, яка відзначила 70-річчя альянсу, демонструючи, що ми дивимося не лише в минуле, а й у майбутнє та продовжуємо адаптуватися (до сучасних умов). Сьогоднішня зустріч закінчилася оплесками, що демонструє спільність цього альянсу, попри наші відмінності. Ми єдині щодо нашої мети - охороняти і захищати одне одного", - знову наголосив Столтенберг.

Він також повідомив, що саміт НАТО відбудеться в 2021 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА