11:34 05.12.2019

Адвокат Трампа зустрічається з українськими екс-прокурорами

2 хв читати
Адвокат Трампа зустрічається з українськими екс-прокурорами

Особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані цього тижня відвідав Будапешт, а нині перебуває у Києві, де проводить зустрічі з колишніми українськими прокурорами Віктором Шокіним і Костянтином Куликом, повідомляє американська газета The New York Times.

"Колишні прокурори, яких обвинувачують у корупції, відіграли певну роль у поширенні тверджень про колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, колишнього американського посла в Україні Марі Йованович і про українців, які поширювали у 2016 році неприємну інформацію про голову передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта", - зазначає газета.

У Будапешті, за даними видання, Джуліані зустрівся у вівторок з іншим колишнім українським прокурором Юрієм Луценком, який, як зазначає The New York Times, став ключовою фігурою у розслідуванні про можливість початку процедури імпічменту президента Трампа, яке ініціювали американські демократи.

"Джуліані використовує цю поїздку, про яку раніше не повідомлялося, для того, щоб посприяти у підготовці нових серій документального фільму для американського консервативного телеканалу", - пояснює видання.

"Поїздка Джуліані в Будапешт і Київ вказує на його непохитність в умовах ретельного розслідування щодо нього та його колег", - вважає The New York Times.

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався під час телефонної розмови 25 липня переконати президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування стосовно сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

У рамках розслідування, пов'язаного з імпічментом, демократи з палати представників викликали для надання свідчень багатьох американських дипломатів і чиновників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА