11:52 05.12.2019

ВР перенесла розгляд змін до Виборчого кодексу

2 хв читати
ВР перенесла розгляд змін до Виборчого кодексу

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков переніс розгляд законопроекту про зміни до Виборчого кодексу без уточнення термінів.

"Оскільки останні матеріали з питання порядку денного щодо Виборчого кодексу - реєстраційний номер 0978 надійшли занадто пізно, пропонується відкласти його розгляд", - заявив Разумков із трибуни Верховної Ради в четвер.

Конкретний термін перенесення розгляду питання спікер парламенту не уточнив. Голосування за цією пропозицією Верховна Рада з ініціативи її голови не проводила.

Раніше парламент ішов на перерву для того, щоб фракції узгодили позиції щодо голосування змін до Виборчого кодексу.

Народний депутат фракції "Голос" Ярослав Юрчишин заявив, що є низка питань, які виникають і до процедури голосування, і до окремих положень законопроекту.

"Перше - це процедура прийняття. Ми зараз на етапі подолання вето президента. Коли президент накладав вето, він давав певний перелік зауважень, які вважає за необхідне виправити в кодексі. Комітет вийшов за ці пропозиції та прийняв багато того, що президент не згадував. У принципі, здавалося б, позитив, ось тільки це незаконно. Рішення може бути оскаржене в Конституційному суді, й Виборчий кодекс може бути визнаний неконституційним", - повідомив він у кулуарах у коментарі журналістам.

Він наголосив, що спочатку потрібно проголосувати за рекомендацією президента, а потім окремим законопроектом внести правки до Виборчого кодексу. Юрчишин також зазначає, що в документі пропонується збільшити повноваження Центрвиборчкому.

У разі затвердження законопроекту орган отримає право більшістю голосів знімати кандидата з виборів за "надання недостовірної інформації", причому, як каже нардеп, поняття "недостовірна інформація" не конкретизоване, що може становити ризики корупційного характеру, а також спроб позбутися не угодного владі політика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА