12:50 05.12.2019

Перша зустріч Джуліані в Києві відбулася з нардепом Деркачем

3 хв читати

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані першу зустріч у Києві провів із народним депутатом Андрієм Деркачем (позафракційний) і обговорив з ним питання створення міжпарламентської групи "Друзі України СТОП корупція".

"Рудольф Джуліані прилетів до Києва. Ми відразу зустрілися з ним щодо питання створення міжпарламентської групи "Друзі України СТОП корупція", - написав Деркач на своїй сторінці у Facebook.

Нардеп нагадав, що Україна опинилася в центрі скандалів щодо міжнародної корупції.

"Зокрема, йдеться і про факти неефективного використання коштів американських платників податків представниками державних органів України. Один із таких прикладів – проект "Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні". Використання цієї допомоги розслідується в рамках кримінального провадження, відкритого 16 березня 2016 року", - повідомив Деркач.

За його словами, американський уряд виділив $4,4 млн на цей проект. Одержувачами були Генеральна прокуратура України, Одеська обласна державна адміністрація, Центр протидії корупції та інші обрані неурядові організації.

"Згідно з планом спільних дій і планом закупівель, підписаним 30 вересня 2019 року Леваном Дучідзе, директором IDLO в Україні, та Русланом Рябошапкою, генеральним прокурором України, величезні кошти буде витрачено на кейтеринг, банкети, готелі, експертів тощо. Зокрема, $185 тис. - на міжнародні експертні послуги, послуги експертів IDLO, послуги перекладу. 200 тис. - на оренду приміщень і обладнання. 295 тис. - на консалтинг, послуги охорони, переклад, друк, страховку, мобільний зв'язок, офісні меблі тощо", - зазначив Деркач.

У зв'язку з цим, написав нардеп, разом із Джуліані він обговорив його участь у створенні міжпарламентської групи "Друзі України СТОП корупція". У Верховній Раді така група може бути оформлена як міжфракційне об'єднання.

"Для нас буде дуже корисною участь Джуліані у створенні цієї групи. Зокрема, він може допомогти із входженням до групи міжнародних експертів, аналітиків, журналістів і всіх тих, хто спроможний реалізувати завдання групи та бути корисним стратегічним відносинам України та США", - заявив Деркач.

Також він повідомив, що разом із колегою-парламентарієм із фракції "Слуга народу" Олександром Дубінським направили листи з закликом до участі у формуванні групи до голови Сенатського юридичного комітету Ліндсі Грема, члена комітету з розвідки Девіда Нунса, а також глави офісу Білого Дому Міка Малвейні.

"Упевнений, що залучення до роботи групи учасників, як з боку України, так і з боку США, допоможе дати максимально об'єктивну оцінку фактам неефективного використання коштів американських платників податків представниками державних органів України. А також допоможе відновити дружні відносини між стратегічними партнерами - Україною і США", - резюмував Деркач.

Як нагадав народний депутат, згідно зі звітом Рахункової палати України від 2017 року, на початку 2015 року діяли 440 проектів міжнародної технічної допомоги (МТД) загальною вартістю понад $5,2 млрд. Станом на 1 липня 2017 року кількість проектів МТД зменшилася до 390 з підвищенням вартості до $5,3 млрд. Ця допомога не була спрямована на стратегічні напрями розвитку нашої країни. Крім того, ефективність реалізації проектів і ефективність використання допомоги державними структурами не оцінювалася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА